Вчені знайшли у Якутії живі клітини мамонта

Вчені знайшли у Якутії живі клітини мамонта

У Якутії учасники міжнародної палеонтологічної експедиції «Яна-2012» виявили живі клітини мамонта.

Джерело: Відомості

У Якутії учасники міжнародної палеонтологічної експедиції «Яна-2012» виявили живі клітини мамонта, передає ТСН.

«В унікальній місцевості на глибині близько 100 м нам вдалося знайти багатий матеріал для дослідження — це м’які і жирові тканини, шерсть, кістковий мозок мамонта», — розповів директор Музею мамонта Північно-Східного федерального університету Семен Григор’єв.

Експедиція проходила в серпні в Усть-Янському районі. У ній взяли участь фахівці з Росії, Кореї, США, Канади, Швеції та Англії.

«Результати експедиції будуть опубліковані в авторитетних наукових журналах. А докладний відеоматеріал можна буде побачити в наступному році на каналі National Geographic», — говориться в повідомленні ПСФУ.

Зазначимо, раніше якутські вчені разом з корейськими колегами заявляли про намір клонувати мамонтів. Однак багато хто не вірив в успіх операції, оскільки до цих пір не вдалося знайти живу клітину або цілу ДНК тварини.

Нагадаємо, в серпні минулого року в цьому ж районі були знайдені стародавній мамонт, бізон і кінь.

Раніше вчені прийшли до висновку, що мамонти на території Берингії — північно-східного Сибіру, Чукотки і Аляски, вимерли 11,5 тис. років тому через різке похолодання на півночі і зміни степів на болота і тайгу на півдні регіону. 

Loading...