Земля почала позбавлятися від людей за допомогою природних катаклізмів

Земля почала позбавлятися від людей за допомогою природних катаклізмів

Через глобальне потепління найближчим часом Землю накриють нищівні зливи, урагани та повені.

Джерело: Відомості

Міжурядова група експертів зі зміни клімату розповіла, чим загрожує глобальне потепління людству.

Згідно короткому резюме доповіді вчених, повна версія якої буде представлена за кілька тижнів на конференції в Уганді, вже найближчим часом цивілізації доведеться зіткнутися з руйнівними дощами, повенями, ураганами і найсильнішою посухою, пише «Утро.ua».

Якщо зараз катастрофічні зливи трапляються раз на 20 років, розповідають вчені, то до кінця століття вони будуть відбуватися кожні п’ять років.

Що стосується посух, ще достеменно не встановлено, які будуть їхні масштаби. Так чи інакше, кліматичний удар виявиться настільки сильним, що багато регіонів стануть просто непридатні для проживання, і слідом за погодними катаклізмами неминучим буде соціальний вибух.

Коментуючи результати свого дослідження, учені відзначили, що акцентували увагу не на поступову зміну глобальної температури, а на яскравих проявах природних аномалій.

«Подібні катаклізми набагато краще показують, наскільки змінилися кліматичні умови і що нас чекає надалі», - пояснив Джеррі Міл, старший науковий співробітник Національного центру з вивчення атмосфери.

Називати регіони, які постраждають в першу чергу від наслідків кліматичного колапсу, експерти Міжурядової групи категорично відмовляються до тих пір, поки доповідь не буде представлена на конференції.

Але раніше їх колеги зі Стенфордського університету виступили з попередженням, в якому говориться, що кліматичні зміни торкнуться середніх широт - Європи, Китаю та Північної Америки.

А в тропічних країнах Африці, Азії і Південній Америці літні температури почнуть зашкалювати вже через 20 років.

Як боротися з глобальним потеплінням?

Відзначимо, що боротьба з глобальним потеплінням і його наслідками - предмет запеклих суперечок учених.

Пропонуються найрізноманітніші способи, аж до дивакуватих. Приміром, фахівці в сфері інженерної геології пропонують захистити Землю від глобального потепління за допомогою гігантських дзеркал, які будуть відбивати світло назад в космос. Їх пропонується розмістити на орбітальних супутниках.

Надзвичайний метод запропонували фахівці з Оксфордського університету. За їхніми словами, остудити Землю можна за допомогою штучного вулкана.

За задумом вчених, пристрій у вигляді гігантської кулі розміром зі стадіон зі шлангом довжиною понад 20 км буде розпорошувати тонни хімічних речовин в стратосфері.

Крапельки сульфатів і аерозольні частинки відображатимуть сонячну енергію назад в космос, не даючи їй нагрівати Землю.

При цьому робота пристрою ґрунтується на принципі дії вулканів, виверження яких, за останніми даними, впливає на зниження глобальної температури.

Loading...