Орбіту Землі очистять від сміття за допомогою гігантських сіток

Японське космічне агентство JAXA займеться чищенням орбіти Землі за допомогою гігантських металевих сітей. Спостереження показують, що зараз на орбіті знаходиться близько 600 тисяч сторонніх об’єктів розміром понад один сантиметр.

Японське космічне агентство JAXA займеться чищенням орбіти Землі за допомогою гігантських металевих сітей. Спостереження показують, що зараз на орбіті знаходиться близько 600 тисяч сторонніх об'єктів розміром понад один сантиметр.

Космічне агентство вже уклало контракт із компанією «Nitto Seimo», одним із найбільших виробників рибальських сітей Японії. Повідомляється, що ця компанія останні 6 років працювала над технологією плетіння металевих сітей. Як матеріал учені використовували посріблені металеві нитки.

Планується, що сітка розміром у кілька кілометрів буде виводитися на орбіту на борту спеціального супутника. Там вона розвертатиметься. Після того як сітка набере достатньо сміття, її від'єднають. Взаємодія з магнітним полем Землі приведе до того, що мережа разом із зібраними уламками космічних апаратів згодом увійде в щільні шари атмосфери, де під час падіння сітка згорить разом зі сміттям.

Loading...