Новинки на ринку телевізорів: вибираємо розумно

Новинки на ринку телевізорів: вибираємо розумно

Можна вигідно купити телевізор, вибравши його в інтернеті.

Джерело: Відомості

Від різновидів абревіатур в описах сучасних телевізорів голова йде обертом. 4K чи HD, LCD, LED, OLED, QLED... Що означають усі ці абревіатури? Який телевізор вибрати? Адже хочеться не переплачувати за непотрібні функції та отримати все необхідне для комфортного перегляду фільмів і передач.

Сучасні моделі відомих світових виробників

Передусім варто зазначити, що вигідно купити телевізор можна, вибравши його в інтернеті. Наприклад, ціни на такі пристрої в гіпермаркеті «АШАН» є цілком прийнятними. А якісні фото дадуть змогу визначитися з тим, яка саме модель найвдаліше впишеться у ваш інтер’єр. За посиланням auchan.ua/televizory/ ви знайдете безліч сучасних телевізорів відомих світових виробників.

Звертаємо увагу на ключові характеристики

Отже, що треба пам’ятати, вибираючи телевізор? Експерти рекомендують звертати увагу на:

  • роздільну здатність. Не варто купувати пристрій, у якого цей показник менше 1080p. Стандарт 720p уже давно застарів;
  • мінімальну частоту оновлення. Вона має становити 120 Гц;
  • формат. Варто віддавати перевагу 4К телевізорам, адже саме вони поступово замінять інші;
  • якість зображення. Вибирайте QLED і OLED-телевізори, оскільки відтворювана ними картинка набагато краща за ту, яку генерують LED/LCD;
  • порти HDMI. Пристрій повинен обладнуватися декількома. 4K телевізори мають бути сумісними з HDCP.

Зображення має бути якісним

Окремо варто зупинитися на роздільній здатності, адже саме від неї залежить якість зображення. 720p (HD) і 1080p (FULL HD) — це стандарти, в яких картинку на екрані формують 720 і 1080 горизонтальних ліній відповідно.

Стандарт HD вже застарів і його варто уникати, навіть якщо вам потрібен телевізор із невеликою діагоналлю екрана. Що стосується FULL HD, то він протримається на ринку мінімум ще кілька років, а то і десятиліття. Адже його популярність зараз на піці і новомодний 4K наразі не є конкурентом через свою високу ціну.

Нині широко рекламують вигнуті телевізори, але це лише модний тренд. Якість їхнього зображення ні в чому не відрізняється від класичних моделей, а за неординарний дизайн доведеться переплатити чималі гроші.

Формуємо власну програмну сітку

Smart TV — це вже функція «за умовчанням», адже без неї неможливо цілком розкрити потенціал сучасних моделей. Окрім того, традиційне телебачення давно вже не у фаворі. Завдяки Smart TV можна отримати доступ до справді якісного контенту, сформувавши програмну сітку під себе або свою дитину.

Створюємо справжній домашній кінотеатр

Додаткова звукова панель дасть змогу насолодитися ефектним чистим звуком. Потужні динаміки помістити в ультратонкі корпуси сучасних моделей телевізорів практично неможливо. Тож якщо ви прагнете створити справжній домашній кінотеатр, подбайте і про цей пункт.

Loading...