Діти з герпесом більш схильні до розвитку лейкозу

Діти з герпесом більш схильні до розвитку лейкозу

Вчені сподіваються, що отримані результати допоможуть прокласти шлях для розробки ефективної вакцини проти цитомегаловірусу.

Джерело: Відомості

Діти, заражені герпесом, мають більш високий ризик розвитку раку, повідомляють американські вчені з Університету Невади. Так, молоді люди, які страждають на гострий лімфобластний лейкоз, в чотири рази частіше мають вірус герпесу.

Вважається, що 80% людей у ​​всьому світі заражені цитомегаловірусом з сімейства вірусів герпесу. Штам вірусу може передаватися плоду в утробі матері, а також може викликати вроджені дефекти і проблеми зі слухом. Команда експертів виявила ряд інфекцій, присутніх в кістковому мозку 127 дітей з діагнозом гострий лімфобластний лейкоз. Фахівці виявили цитомегаловірус у всіх випробовуваних, незважаючи на те, що багато молодих людей не мали будь-яких ознак вірусу. В іншому дослідженні вірус також був ідентифікований в кістковому мозку 38 дітей, які страждають від гострого мієлоїдного лейкозу. Експерти вважають, що цитомегаловірус несе відповідальність за чверть всіх випадків раку у дітей.

Відзначається, що необхідні подальші випробування, щоб підтвердити цей зв'язок. Вчені сподіваються, що отримані результати допоможуть прокласти шлях для розробки ефективної вакцини проти цитомегаловірусу.

Loading...