Учені: вагітні гірше орієнтуються за кермом

Учені: вагітні гірше орієнтуються за кермом

Відбувається це під впливом гормону естрогену.

Джерело: Відомості

Фахівці з Max Planck Institute for Human Development (Німеччина) прийшли до висновку, що вагітні гірше орієнтуються в просторі, через що їм складніше керувати автомобілем, повідомляє Informing.

Як розповіли вчені, вони провели дослідження, в якому брали участь 30 вагітних жінок і 30 не вагітних. Їм було запропоновано пройти ряд тестових завдань, при виконанні яких фахівці отримали інформацію про зміни в їхній реакції.

Виявилося, що у вагітної жінки погіршувалася швидкість реакції. До того ж, вагітні гірше орієнтувалися в просторі. Відбувалося це приблизно з 4-4,5 місяців вагітності.

Аналіз отриманих даних показав, що в жінок, які чекають дитину, погіршується робота тих ділянок головного мозку, які відповідають за здатність людини орієнтуватися в просторі. І відбувається це під впливом гормону естрогену. За словами фахівців, зміна роботи головного мозку пояснює те, що вагітні жінки менш уважні за кермом.

Зважаючи на отримані результати, вчені радять вагітним жінкам не сідати за кермо. Оскільки вони, самі не бажаючи того, можуть спровокувати аварію.

Loading...