"Священний човен" зістикувався з "Небесним палацем"

"Священний човен" зістикувався з "Небесним палацем"

Китайський космічний корабель "Шеньчжоу - 11" зістикувався з запущеним на орбіту раніше лабораторним модулем "Тяньгун - 2".

Джерело: Відомості

Китайський космічний корабель "Шеньчжоу - 11" з

космонавтами Цзінь Хайпен і Ченем Дуань на борту успішно зістикувався з запущеним на орбіту раніше лабораторним модулем "Тяньгун - 2". У Пекінському центрі контролю за польотами повідомили, що стиковка пройшла в автоматичному режимі в ніч на середу на висоті 393 км над землею.

Тайкунавта - так в Китаї називають космонавтів - перейшли в орбітальний модуль, де будуть працювати 30 днів. Вони проведуть ряд наукових і прикладних експериментів в космосі - так, наприклад, поспостерігають за розвитком рослин в умовах мікрогравітації.

Після повернення тайкунавта на землю, орбітальний модуль продовжить збір наукових даних в автоматичному режимі. Розрахунковий термін його роботи - два роки

"Шеньчжоу - 11" - шостий пілотований корабель КНР. ( "Шеньчжоу" в перекладі означає "Священний човен"). Його стиковка з орбітальним модулем "Тяньгун - 2" ( "Небесним палацем") - ключовий крок до створення постійно діючої орбітальної станції під китайським прапором.

Корабель був запущений в понеділок за допомогою ракети-

носія "Чанчжен - 2Еф" з космодрому Цзюцюань у північно-західній китайській провінції Ганьсу.

Loading...