В Японії запущено першу плавучу сонячну електростанцію

В Японії запущено першу плавучу сонячну електростанцію
. / Фото: renewableenergyworld.com

На південному заході Японії в місті Фукуока на місцевому водосховищі встановили першу плавучу сонячну електростанцію підвищеної продуктивності.

Джерело: Відомості

Як повідомляє видання «Вслух.net», система складається з 1200 фотоелектричних модулів, оснащених мікроінверторами, які збільшують потужність ПЕС на 10%. Сонячна електростанція призначена для додаткового постачання міської електромережі. Тендер на установку станцій на території парку «Rengeji-ike» виграв місцевий девелопер Power Max.

Платформи з модулями надані французькою компанією Ciel et Terr, в портфелі замовлень якої знаходиться ще один японський проект — плавуча електростанція потужністю 13,4 МВт в провінції Чіба.

У міській адміністрації заявили: «Ми подивимося, як ця система покаже себе протягом наступних кількох років, а далі вже вирішимо, чи будемо ми розширювати плаваючі сонячні системи для інших водойм чи ні».

В останні роки плавучі сонячні електростанції набирають все більшої популярності в світі. Одна з важливих переваг таких систем — підвищена потужність, в порівнянні з наземними установками, а також запобігання випаровуванню штучних водойм, розташованих в країнах з посушливим кліматом.

Loading...