П’ять ознак відповідального продавця в Інтернеті

П’ять ознак відповідального продавця в Інтернеті

Як знайти якісний сервіс

Джерело: Відомості

Сфера послуг відноситься до категорії прибуткового бізнесу, який можна розпочати з мінімальними вкладеннями. Кожного дня в інтернеті з'являються десятки нових об'яв. Користувач, який знаходиться по інший бік екрану опиняється перед складним вибором. З одного боку висока конкуренція впливає на ціну (знижує її) та покращує якість послуг. А з іншого є ризик натрапити на такого надавача послуг, який має на меті максимально багато заробити за короткий час. І низька ціна — його козир. Оскільки він не має на меті надовго затримуватися на ринку послуг, то добра репутація його не цікавить. Свого клієнта він завжди знайде через інтернет, а не за допомогою “сарафанного радіо”. Аби уникнути розчарування, користувач має бути проникливим та уважним під час вибору того, хто надасть йому послуги.

Відмінності між відповідальними надавачами послуг та шахраями

1. Наявність відгуків. Відповідальні виконавці розміщують оголошення переважно на тих електронних майданчиках, на яких у клієнта є можливість залишити відгук. Наприклад, каталог послуг України на прайс юа містить спеціальну вкладку “відгуки”. Ті, хто надають послуги, не можуть їх коригувати чи видаляти. Але є можливість для коментаря рекламодавця. Шахраї або уникають таких майданчиків, або намагаються вводити в оману клієнта наступним способом.

2. Якість відгуків. Зараз є особливі механізми для накрутки позитивних відгуків. Зверніть увагу на наступні критерії:

- улесливі коментарі, які ідуть один за одним;

- малий проміжок у термінах між ними;

- ідеальна орфографічна та пунктуаційна грамотність у кожному відгуку.

Справжні відгуки можуть бути не тільки позитивними, а ще й нейтральними, іноді є один-два від незадоволених клієнтів. Це нормально, адже у кожного є досвід проколів. Якщо надавач послуг відповів не агресивним нападом, а поясненням чи вибаченням, то варто звернути на нього увагу.

3. Оперативність відповіді. Ті, хто мають на меті розвивати свій бізнес, будуть швидко відповідати на самі незначні питання. Адже вони розуміють, що ваша увага — це ознака того, що ви потенційний клієнт. Відсутність зв'язку по вказаним номерам, тривалий термін очікування відповіді, її хамський, лінивий чи знервований тон — це ознака того, що і у роботі буде так само.

4. Максимальна кількість інформації про послугу. Той, хто має досвід роботи у заявленій сфері, знає основні питання клієнтів та не лінується бути максимально інформативним та зрозумілим для нього. Навіть, якщо оголошення подане вчора і не має жодного відгуку, а в оголошені є розгорнута інформація та декілька контактних номерів, по яким надали вам чемну відповідь — їм можна довіряти.

5. Вічливість, терпимість та увага при розмові. Часи, коли перукарі, лікарі чи сантехніки могли вільно хамити, минули разом з Радянським Союзом. Залишаються ті, хто розуміє, що якість сервісу починається з перших секунд телефонної розмови. Маєте бажання перевірити? Підготуйте 3-4 питання, які схожі один на одного та задайте їх. Ви одразу зрозумієте, з ким маєте справу.

У цьому переліку відсутній пункт “офіційна реєстрація”, оскільки понад 50% відсотків надавачів послуг не мають реєстрації. Проте, серед них є такі, які компенсують це зниженою вартістю без втрати якості. Окрім того, є можливість підписання одноденного договору про надання послуг, який не зобов'язує їх реєструвати свою діяльність, та одночасно захищає клієнта юридично.

Одже, якщо ви маєте бажання знайти фахівця, а не шахрая, то обирайте максимально інформативні майданчики та доповнюйте враження особистим спілкуванням. Пам'ятайте, що вдача шахраїв - це не їх майстерність у брехні, а наша неуважність.

Loading...