В Японії успішно випробували перший літак-«невидимку»

В Японії успішно випробували перший літак-«невидимку»

Проект був розроблений консорціумом японських компаній на чолі з Mitsubishi Heavy Industries Ltd.

Джерело: Відомості

Перший в Японії літак-«невидимка» з використанням технології «стелс» успішно завершив перший тестовий політ, повідомляє «Росбалт» з посиланням на агентство Кіодо.

Літак вилетів з аеропорту Нагоя префектури Айті і приземлився на базі сил самооборони Японії в префектурі Гіфу.

Проект був розроблений консорціумом японських компаній на чолі з Mitsubishi Heavy Industries Ltd. Прототип буде поставлений в Міноборони Японії, він носить назву Advanced Technology Demonstrator X (ATD-X). «Невидимки» покликані замінити винищувач F2, який перебуває зараз на озброєнні військово-повітряних сил самооборони. 

 Передбачається, що до весни 2019 року, міністерство оборони вирішить, чи буде подальша доробка літака проводитися виключно японськими компаніями або для неї будуть залучатися іноземні виробники. 

Розробка першого японського літака-«невидимки» почалася в 2009 році і обійшлася майже в 39,4 млрд ієн ($ 358 млн). При конструюванні літака були використані найпередовіші технології і розробки аеродинаміки — зокрема, такі радіопоглинаючі матеріали, як вуглецеве волокно. Довжина літака становить 14,2 метра, висота 4,5 метра, ширина — 9,1 метра. 

Loading...