Встановлення певної дати може «повісити» ваш iPhone

Встановлення певної дати може «повісити» ваш iPhone

Користувачі форуму Reddit виявили помилку в операційній системі iOS, яка дозволяє вивести з ладу будь-який пристрій на 64-бітному процесорі, починаючи з Apple A7

Джерело: Відомості

Для цього достатньо відключити автоматичну синхронізацію часу, встановити дату на 1 січня 1970 року і виконати перезавантаження, розповідає 9To5Mac. Відновити гаджет не вийде ні через iTunes з використанням Recovery mode, ні в DFU-режимі. Правда, в деяких випадках iPhone через кілька годин включався і, незважаючи на дуже повільну роботу, дозволяв повернути «нормальну» дату.

Користувачі вважають, що проблема виникла через особливості звіту часу. 1 січня 1970 року розпочалася так звана епоха Unix. При установці цієї дати якась змінна, ймовірно, набуває нульового значення і викликає помилки в інших компонентах системи.

Втім, випадково наштовхнутися на помилку у звичайного користувача навряд чи вийде. Щоб «переміститися» на півстоліття назад, необхідно спочатку вибрати 2000 рік і ще раз зайти в налаштування. Описаним способом можна перетворити в «цеглу» iPhone 5s, iPad mini 2, iPad Air і новіші моделі, включаючи шосте покоління iPod Touch.

Повідомляється також, що іноді пристрій вдається повернути до життя, якщо перед відновленням дістати SIM-карту або ж змінити її на картку іншого абонента після закінчення прошивки.

Loading...