У США більше безпілотників, ніж літаків і вертольотів

У США більше безпілотників, ніж літаків і вертольотів

За даними Федерального авіаційного управління (ФАУ) країни, число зареєстрованих в США літаків і вертольотів становить 320 тис., а зареєстрованих операторів безпілотників більш 325 тис.

Джерело: Відомості

Кількість операторів безпілотних літальних апаратів (БПЛА) перевищило в Сполучених Штатах число зареєстрованих літаків і вертольотів. Про це повідомив в понеділок керівник Федерального авіаційного управління (ФАУ) Країни Майкл Уерта.

"Минулого тижня чисельність зареєстрованих операторів безпілотників вперше переступила рубіж в 325 тисяч", - сказав він на конференції у Вашингтоні. При цьому зареєстрованих в США літаків і вертольотів налічується 320 тисяч, нагадав Уерта. Він також зазначив, що кількість БПЛА ще більше, оскільки багато операторів мають в своєму розпорядженні по декілька апаратів.

Взяти на облік абсолютно всі безпілотники - від самих маленьких іграшок до професійних машин - американська влада вирішила в грудні минулого року. Як оголосило ФАУ, це робиться тому, що подібні пристрої все частіше з'являються в небезпечній близькості від аеропортів і створюють загрозу пасажирським літакам.

У нещодавній доповіді Центру вивчення проблем використання БПЛА при Бард-коледжі (штат Нью-Йорк) зазначалося, що в повітряному просторі США з грудня 2013 року по Вересень 2015 року зафіксовано принаймні 241 випадок зближення безпілотників з літаками або вертольотами, на борту яких знаходилися люди , Тепер, завдяки обов'язковій реєстрації, влада по номеру зможе визначити порушника правил безпеки повітряного руху і розшукати його власника.

Відповідно до вказівок ФАУ, на облік повинні бути поставлені всі БПЛА вагою від 200 грамів до 25 кг. Господарі отримують реєстраційний номер, який наноситься на корпус машини. Зробити це запропоновано до 19 лютого, а все нові безпілотники повинні бути поставлені на облік до першого польоту. Вартість реєстрації складає $ 5, але в перші 30 днів процедура є безкоштовною. Власникам БПЛА у віці від 13 років і старше запропоновано самостійно оформити реєстрацію на сайті ФАУ, а наймолодшим авіаторам повинні допомогти їх батьки, інформує ТАРС.

Loading...