У Росії відродять бренд фотоапаратів «Зеніт»

У Росії відродять бренд фотоапаратів «Зеніт»

Директор з комунікацій російської держкорпорації «Ростех» Василь Бровко повідомив, що планує відродити бренд фотоапаратів «Зеніт» і зробити його більш люксовим за типом «Leica».

Джерело: Відомості

Нагадаємо, що фотоапарати «Зеніт» випускав Красногорський завод імені Звєрева в період з 1952 по 2005 роки. Перший дзеркальний фотоапарат заводу, виробництво якого завершилося в 1956 році, мав фокальний затвор з витримками від 1/25 секунди до 1/500 секунди, а також ручний режим. Таких «Зенітів» за 4 роки було випущено майже 40 тисяч, повідомляє Informing.

Останньою випущеної серією фотоапарата «Зеніт» вважають SKINA. Це були компактні плівкові фотоапарати з вбудованими об'єктивами й електроприводом, який здійснював взвод затвору, переклад кадру і зворотнє перемотування плівки.

Після закриття виробництва фотоапаратів, завод, як і раніше, випускає кілька типів об'єктивів. Зокрема, це серії «Геліос» і «Мир».

Також підприємство продовжує випускати панорамні фотоапарати «Горизонт». Так, в 2010 році була представлена ​​цифрова панорамна трехоб'ективна фотокамера Horizon-D-L3.
 

Loading...