Amazon представив прототип дрона безпілотної служби доставки

Amazon представив прототип дрона безпілотної служби доставки
Гібридний дрон від Amazon / Фото: Amazon

Інтернет-сервіс Amazon представив гібридного дрона, що може переносити невеликі пакунки та літати у двох режимах

Джерело: Відомості

Amazon показав новий прототип дрона, призначеного для доставки невеликих пакунків споживачам менш ніж за півгодини, повідомляє CNet. Тепер, на противагу попередньому поколінню прототипа, пакунки розміщаються у спеціальному відсіку дрона, а не під ним.

Дрон є гібридним, тобто здійснює вертикальний взліт, як гелікоптер, перемикаючись згодом на режим аероплану. Використовуючи спеціальні технології дрон може відчувати та уникати повітряних чи наземних перешкод на відстані 24-х кілометрів довкола.

«З часом будуть доступні різні варіанти дронів від Amazon, адаптовані до різних умов та середовищ», – стверджує Джеремі Кларксон, колишній ведучий «Top Gear», що тепер вестиме нове автомобільне шоу на сервісі Amazon Video.

Такі сервіси роздрібної та інтернет-торгівлі, як Amazon чи Walmart вже давно шукали нових способів привабити користувачів. «Швидкісна» доставка – один із таких способів. Дрони безпілотної служби зможуть значно скоротити час доставки у порівнянні із традиційним поштовим сервісом.

Проте це викликає необхідність регулювання повітряного простору, тож Amazon співпрацює із поліцією та Федеральним управлінням цивільної авіації США (FAA), аби якомога скоріше втілити у життя свій проект безпілотної служби доставки.

Loading...