Засновники Microsoft та Facebook заснували фонд дослідження чистої енергетики

Засновники Microsoft та Facebook заснували фонд дослідження чистої енергетики

Білл Гейтс та Марк Цукерберг поклали початок новій глобальній ініціативі, що стимулює приватні інвестиції у чисту енергетику

Джерело: Відомості

Нещодавно Марк Цукерберг, засновник соціальної мережі Facebook оголосив на своїй сторінці про заснування Breakthrough Energy Coalition – фонду дослідження чистої енергетики. Фонд приєднається цього тижня до конференції ООН з питань глобального потепління у Парижі.

Про конкретний розмір інвестицій для створення цього фонду мова поки що не йде. Лише зазначається, що початкова сума стартуватиме від декількох мільярдів доларів, інформує The Verge. Процес створення фонду відбуватиметься спільно із фахівцями від США та Індії. Крім того, Білл Гейтс запросить долучитися до корисної ініціативи лідерів й інших країн.

У конференції також візьмуть участь такі високопосадовці, як: президент США Барак Обама, президент Франції Франсуа Олланд і прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді. Нагадаємо, що цього року Білл Гейтс вже оголосив про свої плани подвоїти, до $2 млрд, суму особистих інвестицій у розвиток екологічних проектів, після того, як  він вже інвестував $1 млрд у десятки молодих компаній, діяльність яких пов’язана з екотематикою.

«Розв’язання проблеми чистої енергетики – це невід’ємна частина розбудови кращого світу», – вважає Цукерберг. «Ми не досягнемо значних успіхів у інших наукових галузях при відсутності безпечної енергетики та стабільного клімату».

Loading...