Комп’ютер від Raspberry Pi за ціною чашки латте

Комп’ютер від Raspberry Pi за ціною чашки латте
Pi Zero коштує лише 5$

Британський фонд Raspberry Pi Foundation розробив новий кишеньковий комп’ютер ціною лише в 5$

Джерело: Відомості

Нещодавно представлений британським фондом Raspberry Pi Foundation новий комп’ютер  Raspberry Pi Zero коштує всього лиш $ 5, та розроблений, як доступний навчальний мікрокомп’ютер, повідомляє CNet.

Розроблений в Уельсі мікрокомп’ютер — це невелика системна плата, розміром 6х3 см, що містить у собі ARM процесор, потужністю 1 Ггц, 512 мегабайт оперативної пам’яті, місце для microSD карти пам’яті та Mini-HDMI вихід на монітор.

Прості комп’ютери такого типу розробляються у Raspberry Pi, як початкові навчальні рішення для дітей, що вчаться програмуванню. Цього року BBC за допомогою Raspberry Pi створила також свій власний навчальний комп’ютер під назвою MicroBit, що безкоштовно надається дітям у Великобританії. Програмування тут — національний навчальний план, що підтримується ІТ-індустрією, що розглядає програмування, як інвестицію у власне майбутнє.

Introducing PIZERO from Raspberry Pi Foundation on Vimeo.

Представляючи Pi Zero виконавчий директор компанії Ебен Аптон розповів, що коли він був молодший, то ледь не розорився, купуючи для навчання комп’ютери BBC Micro та Commodore Amiga, тому поставив перед собою ціль, щоб діти у 2015-му не стикалися із тими ж бар’єрами, що і він на шляху до програмування.

Незважаючи на низьку вартість оригінального Raspbrerry Pi (близько $ 25), Аптон вважав, що така ціна все ще може бути зависокою. «Ми знизили цінник від п’яти порцій латте до однієї (чашка латте — $ 5). Далі знижувати вартість ми не будемо», — зазначив Аптон. «Ми справді сподіваємося, що це допоможе людям втягнутись у програмування».

Отримати комп’ютер Raspberry Pi Zero можна буде безкоштовно, як подарунок до грудневого примірника журналу «MagPi» — офіційного джерела новин Raspberry Pi Foundation. Таким чином «MagPi» стане першим журналом, що надає комп’ютер у подарунок. «Є тільки одна річ, крутіша за п’ятидоларовий комп’ютер. І це — безкоштовний комп’ютер», — говорить Аптон.

Loading...