Apple придбала компанію, відповідальну за особливу технологію захоплення руху

Apple придбала компанію, відповідальну за особливу технологію захоплення руху

Раніше цього року вже ходили чутки, що Apple хоче купити Faceshift - швейцарську компанію, що займається технологією захоплення рухів. Компанія розробила способи створення анімованих аватарів та вираження емоцій людини у реальному часі

Джерело: Відомості

Як повідомляє The Verge, сьогодні Apple після затяжного мовчання підтвердила купівлю компанії Faceshift, стримано прокоментувавши ситуацію: «Apple час від часу купує невеликі технологічні компанії, проте ми не хотіли б розголошувати наші плани, чи мету».

Тим не менше, незважаючи на скупість коментарів Apple, технологія Faceshift говорить сама за себе. Програмне забезпечення, розроблене компанією, розпізнає емоції на людському обличчі та переводить їх у комп’ютерну графіку в режимі реального часу. Особливість технології у тому, що для цього не потрібно спеціалізованого обладнання і достатньо, наприклад, Kinect камери Microsoft, та RealSense 3d камер від Intel.

«Наша спеціалізація – це анімація для виробництва контенту, тож цими технологіями користуються деякі голівудські студії, аби оживити своїх персонажів» – зазначає Браян Амберг, фінансовий директор Faceshift у рекламному відео.

Хоча Faceshift ніколи досі не випускав споживацьких продуктів, використовуючи свою технологію, найочевидніше її викорстання Apple – створення анімованих аватарів відеозв’язку та відеоігор. «Близько дві третини нашого спілкування не є вербальними. Цифрові персонажі зможуть виявляти ці емоції» – стверджує креативний директор Faceshift.

Apple уже проводила дослідження у сфері motion capture, що закінчилися купівлею шведської компанії Polar Rose у 2010-му та PrimeSense у 2013-му. Поєднання цих технологій може бути використане будь-де, починаючи від автентифікації обличчям на кшталт Windows Hello, закінчуючи анімованими аватарами у FaceTime.

Loading...