В США здійснили політ першої приватної багаторазової ракети

В США здійснили політ першої приватної багаторазової ракети
Приватна компанія Blue Origin запустила ракету багаторазового використання New Shepard

Приватна компанія Blue Origin наблизила епоху ракет багаторазового використання

Джерело: Відомості

Компанія Blue Origin, яка займається освоєнням космосу, заявила про успішну посадку та повернення на Землю своєї ракети «New Shepard», повідомляє The Verge із посиланням на сайт компанії.

New Shepard — перша ракета, яку вдалося приземлити неушкодженою після виходу у відкритий космос. Це означає, що Blue Origin випередила конкурентів у змаганні за першу ракету багаторазового використання.

«Використана ракета — рідкісний звір. Контрольована посадка є нелегкою справою, проте при правильному виконанні виглядає простою. Можливість повторного використання кардинально міняє ситуацію, і ми не можемо дочекатись нового польоту» — коментує ситуацію Джеф Безос, керівник Blue Origin та засновник Amazon.

До цього моменту усі попередні ракети або руйнувались, або ж відмовляли одразу після взльоту, що значно підвищувало ціну космічних польотів, адже щоразу технічний процес доводилося починати спочатку. Приватні компанії, що займаються освоєнням космосу вже давно шукали способу зберегти частини ракети після її запуску для повторного використання.

Blue Origin також презентувала відео, що демонструє політ New Shepard на висоту 100 кілометрів над рівнем моря. Знятий за голівудськими стандартами відеоряд містить реальні кадри та комп’ютерну графіку для кращої ілюстрації поведінки ракети у космосі.

Loading...