Росія почала блокувати Вікіпедію

Росія почала блокувати Вікіпедію

Почалося блокування російськомовної версії Вікіпедії.

Джерело: Відомості

За вказівкою Роскомнагляду провайдери розпочали блокування доступу до Вікіпедії для російських користувачів. Поки, правда, московські користувачі повідомляють, що доступ є, як і раніше, через стаціонарний та мобільний зв'язок, передає «Кореспондент».

Раніше в релізі відомства зазначалося, що Роскомнагляд направив на блокування операторами зв'язку покажчик сторінки сайту російськомовної Вікіпедії, що містить заборонену інформацію про наркотичну речовину.

«Дії з переміщення зазначеної статті на іншу URL-адресу, вжиті раніше адміністрацією російського сегмента інтернет-енциклопедії, не обмежили доступ користувачів до інформації, визнаної судом забороненою», — наголосили у відомстві.

«Протиправний характер розміщеної у Вікіпедії інформації підтверджений експертизою й відповідним рішенням ФСКН РФ», — заявили в Роскомнагляді.

Нагадаємо, минулого тижня Роскомнагляд направив адміністрації Вікіпедії вимоги усунути з сайту статтю з інформацією про способи приготування наркотиків, в іншому випадку ресурс буде заблокований на всій території РФ.

При цьому, оскільки за рішенням адміністраторів Вікіпедії інтернет-ресурс функціонує на основі протоколу HTTPS, що не допускає обмеження доступу до окремих сторінок, заблокованим виявиться весь ресурс.

Loading...