Нашого священика оббрехали

Джерело: Відомості

Ми, парафіяни церкви Св. Параскеви-П’ятниці с. Котів Ківерцівського району, дуже обурені на неправдиву замітку про нашого священика.

Як тільки у пані Інни піднялася рука написати таку неправду?!

Мабуть, вона, так як і той, хто писав цей донос, не знає, що дев’ята заповідь Божа забороняє говорити неправду на іншу людину, а тим паче на священика.

Писали цю скаргу жителі села, які далекі від церкви й узагалі до неї не ходять, не знають, про що там вирішують на зборах парафіяни, а 30 підписів підроблено. Є в селі кілька людей, яким не подобається священик тим, що наполегливо навчає жити по правді, згідно з церковними канонами. Вони звикли жити в постійному гріху та перевертають усі факти на свою користь.

Так, зокрема, про зняття оградок говорили не раз парафіяни в церкві, бо на проводи не можна було дійти до кожної могили, щоб її освятити. Тому й вирішили зняти оградки на могилах, а з матеріалу, який підходить, зробити загальну огорожу на все кладовище. Всі були згідні.

Стосовно базару в церкві також неправда. В окремій кімнаті є вінки і труна, бо нам, парафіянам, дуже зручно, що не потрібно їхати в місто в скрутний час, коли хтось помирає. Ці послуги надає підприємець із Цумані. А отець Михайло взагалі не має ніякого стосунку до цього. До речі, це практикується і в інших селах і за церковними канонами не забороняється.

Про те, що священик вимагає гроші, також неправда. Всі парафіяни дають добровільні пожертви по 12 грн на місяць, щоб церква існувала і було чим платити заробітну плату. Ті, що писали цю скаргу, до церкви не ходять, 12 грн не дають, і ніхто з них не вимагає. В наш час нічого немає безкоштовного — і в школах, і в лікарнях, і всюди потрібно платити пожертви.

Бог дає нам усе, що ми просимо в молитвах, безкоштовно, і по 12 грн у місяць не дати для його церкви — це гріх — так думає кожен істинний християнин. Ми, парафіяни, добровільно даємо гроші на придбання всього, що потрібно для церкви. На всі витрати є чеки та відповідні документи. Кожен місяць ми знаємо прихід, витрати і залишок. Це все можна дізнатись у касира.

Нам незрозуміло тільки, чому ця брехлива особа (ми впевнені, що це одна людина) вимагає поміняти духівника? Це дуже схоже на якесь замовлення! За 22 роки в селі було вже сім священиків. Отець Михайло служить у нашому селі вже дев’ять років. Він добросовісно виконує свої обов’язки священика, не порушує церковних канонів. Ми, парафіяни нашої церкви, його дуже поважаємо та не дозволимо, щоб на нього виливали таку неправду, не допустимо його звільнення!
 

Loading...