На гулянку Хомутиннік витратив сотні тисяч євро

На гулянку Хомутиннік витратив сотні тисяч євро

Джерело: Відомості

Нещодавно журналістам стало відомо, що глава парламентського комітету з питань податкової та митної політики Віталій Хомутиннік відзначив своє 37-річчя. Він не фігурує у списку найбагатших людей України, проте розважається з таким розмахом, якому можуть позаздрити навіть лідери рейтингу.

Як повідомило Цензор.нет джерело в оточенні нардепа, привітати іменинника на грецький острів Корфу приїжджали: мільярдер Юрій Косюк («Миронівський хлібопродукт»), мільйонери Таріел Васадзе («Укравто»), Віталій Антонов («Галнафтогаз»), Анатолій Євтухов (холдинг Business Radio Group, володіє Music Radio, радіо «Шансон» тощо), Олександр і Сергій Буряки (недавно продали «Брокбізнесбанк» Сергію Курченку), Олександр Табалов («Формула смаку»), а також перший віце-спікер, екс-глава Держмитниці Ігор Калетник, скандально відомий екс-заступник глави СБУ Володимир Сацюк. Для святкування Віталій Юрійович обрав збудований у 1890 році палац Ахіллеон. Зараз це музей із безліччю неокласичних статуй.

Як розповів «спецкору» один із очевидців, на Корфу Хомутиннік прибув на розкішній яхті Mary-Jean II. Її в сезон (липень–жовтень) здають за ціною від 310 до 345 тисяч євро за тиждень. Як вдалося вивідати у персоналу, що обслуговував бенкет, судно привезло міцні напої, закуплені в Чорногорії. За оцінкою співрозмовника видання, вартість алкоголю — понад 100 тис. євро. Гостей розважали італійські виконавці.

До речі, один із найбагатших людей України Віктор Пінчук (статок — 3,8 млрд дол.) два роки тому витратив на святкування 50-річчя в Швейцарії резонансні чотири мільйони фунтів стерлінгів (4,8 млн євро). Але скромний голова парламентського комітету, як бачимо, теж може гульнути. Правда, за 2012 рік Віталій Юрійович задекларував 10,8 мільйона гривень, що не зрівняти з доходами Пінчука.

Loading...