Євроінтеграція — непорушний шлях держави

Євроінтеграція — непорушний шлях держави

Автор: Олександр КУРИЛЮК / Джерело: Відомості

Україна впевнено продовжує шлях до євроінтеграції та виконає умови, необхідні для підписання Угоди про асоціацію. Про це чітко заявив Президент України Віктор Янукович в інтерв’ю для провідних загальноукраїнських телеканалів.

Чим мотивує таку впевненість глава держави? Як на мене, цілком логічними й переконливими аргументами. По-перше, я згоден із Президентом, немає жодних перешкод для ухвали Угоди про асоціацію, зважаючи на поступове виконання нашою державою умов Європейської комісії. По-друге, європейський вектор розвитку країни попередньо визначений тією кадровою, економічною і стратегічною політикою, якої дотримуються Президент і уряд. Віктор Янукович запевнив, що ми виконаємо всі умови Європейського Союзу й осінь цього року поставить вирішальну крапку.

Вважаю це своєрідним поштовхом для розвитку і регіональної економіки з огляду на співпрацю, бізнес-партнерство з країнами ЄС. Що для Волині, яка межує з Польщею, а отже, має торговельні відносини з державами, фірмами, корпораціями Західної Європи, є не лише довгостроковою перспективою розвитку, а й гарантією надходження іноземних інвестицій.

Водночас у розмові з журналістами глава держави зазначив, що співпраця з Європою не завадить повноцінному євразійському співробітництву. Це, на мою думку, є мудрою позицією. Україна споконвіку пов’язана економічними відносинами зі східними та північними країнами-партнерами. Тож, щоб ми не зосталися на задвірках поміж своїми ж сусідами, нині готують новий статут Євразійського союзу, згідно з яким Україна може приєднатися до окремих положень договору про євразійський Митний союз. Ці положення не суперечитимуть вимогам Світової організації торгівлі. Головне, як зазначив Президент, що це не входить у протиріччя з підписанням Україною договору про створення зони вільної торгівлі з Європейським Союзом.

Така правильна та виважена президентська позиція приведе країну до успіху та захистить національні інтереси. І, що найважливіше, в основі всіх наших дій — поліпшення життя і добробуту людей, посилення ваги нашої держави в зовнішній політиці.

Loading...