На Театральний майдан Луцька залетіла «Диво-птаха»

У Луцьку презентували «Диво-птаху», що встановлена на Театральному майдані. Акція відбувається у рамках Всеукраїнського мистецького фестивалю «Парад вишиванок — 2013».

Джерело: Відомості

У Луцьку презентували «Диво-птаху», що встановлена на Театральному майдані. Акція відбувається у рамках Всеукраїнського мистецького фестивалю «Парад вишиванок — 2013».

Умовами передбачено виготовлення «Диво-птах», що символізують стародавню культуру українського народу. Кожне місто України — учасник акції отримало від організаторів макет для розпису в притаманному регіону стилі.

Так, луцьку «Диво-птаху» розмальовували у будівельному гіпермаркеті «Нова лінія». Автор ескізу та виконавець розпису — Сергій Корсай. Як повідомив художник, за основу розпису взято квіти. Візерунки — барвисті, неначе святкова хустка. В основу макета «Диво-птахи» заввишки три метри закладений композиційний принцип керамічної іграшки-свистунця.

Презентація «Диво-птах» кожного регіону відбудеться 24 серпня у Києві під час фінальної частини фестивалю — карнавальної ходи. А поки «Диво-птаха» милуватиме око лучан і гостей міста.

Loading...