У Ковелі вже створюють велосипедні доріжки

У Ковелі вже створюють велосипедні доріжки

Депутати Ковельради на сесії одноголосно проголосували за прийняття Концепції розвитку велосипедної інфраструктури міста. «Документ офіційно декларує наміри міської ради створювати умови для велосипедистів і містить схему майбутніх велосипедних шляхів», — повідомив голова Асоціації розвитку туризму Волині Юрій Моклиця.

Джерело: Відомості

Депутати Ковельради на сесії одноголосно проголосували за прийняття Концепції розвитку велосипедної інфраструктури міста. «Документ офіційно декларує наміри міської ради створювати умови для велосипедистів і містить схему майбутніх велосипедних шляхів», — повідомив голова Асоціації розвитку туризму Волині Юрій Моклиця. В області це третій документ такого характеру (ще два затверджені у Луцьку та Рожищі).

Зате Ковель — одне з небагатьох міст України, яке вже зробило практичний крок у напрямку розвитку велосипедної інфраструктури. Близько 500 метрів велодоріжки облаштували на вулиці Театральній. Вона є продовженням тротуару, максимально захищена від автомобілів, має асфальтове покриття і понижені бордюри. Втім, трохи завузька — завширшки лише 1 метр при тому, що оптимальна ширина для двосторонньої доріжки — 2,5 метра.

У найближчих планах Ковеля — вдосконалення нормативно-правової бази міста, а також пошук позабюджетних ресурсів для втілення велосипедних проектів.

Loading...