Прокуратуру України очолюють мільйонери

У розпорядженні ЗМІ опинилися декларації про доходи за минулий рік керівників ГПУ: Генпрокурора Віктора Пшонки, його першого заступника Рената Кузьміна та нової заступниці Лілії Фролової (представляла обвинувачення в суді у гучній «газовій» справі Юлії Тимошенко).

Джерело: Відомості

У розпорядженні ЗМІ опинилися декларації про доходи за минулий рік керівників ГПУ: Генпрокурора Віктора Пшонки, його першого заступника Рената Кузьміна та нової заступниці Лілії Фролової (представляла обвинувачення в суді у гучній «газовій» справі Юлії Тимошенко).

Згідно з декларацією, доходи Генпрокурора Пшонки за минулий рік виросли на 214 тисяч у порівнянні з 2011-м. Торік Віктор Павлович отримав 488 тисяч гривень заробітної плати, тобто щомісяця одержував по 40 тисяч. Особистого транспорту глава ГПУ, як і раніше, не має, при цьому гараж у його власності значиться.

Генпрокурор володіє також 10 гектарами землі — паями, які йому дістались у спадок від батьків і на оренді яких він заробив п’ять тисяч гривень.

Крім того, у 2012-му Віктор Пшонка отримав авторську винагороду, 116 тисяч гривень, як член редколегії коментаря нового КПК.

Сім’я Генпрокурора (у декларації вказана одна дружина) за рік одержала 730 тисяч гривень доходу, з яких 516 тисяч — платня, майже вісім тисяч — матеріальна допомога, а також відсотки й інші види доходів.

До речі, банківських вкладів у Пшонки на 71 тисячу гривень менше, ніж у його першого заступника Кузьміна.

Так, за рік Ренат Равелійович заробив усього на 10 тисяч гривень менше, ніж його начальник. А ще він володіє мотоциклом Harley-Davidson Fat Boy (ринкова ціна — близько $20 тис.). Байк — одне з його захоплень, зізнається сам Кузьмін. Згідно з декларацією, порівняно з 2011-м, коли він отримав свою частку прибутку від продажу нерухомості, доходи зама глави ГПУ знизилися майже на 400 тисяч гривень.

А от його рідня за минулий рік заробила 5,5 мільйона. У своїй декларації Кузьмін уточнив, що ці гроші одержані від продажу нерухомості й іншого майна. Також він вказав, що сім’я володіє автомобілем Land Rover Range Rover 2011 року випуску (така машина зараз коштує близько $110 тис.).

Згідно з декларацією заступниці Генпрокурора Лілії Фролової, доходи її скромні і їздить вона на автомобілі Daewoo Lanos 2008 р. в.(коштує трохи менше $10 тис., поширена машина серед таксистів).

За рік Лілія Олександрівна заробила майже 230 тисяч гривень, тобто її щомісячна платня — близько 18 тисяч. А от доходи сім’ї (чоловіка та сина, про якого кажуть, що він спортсмен-плавець, срібний призер Європи) були майже в два рази вищі — 412 тисяч 339 гривень. Частину прибутку рідні замісниці глави ГПУ отримали від здавання в оренду нерухомості. Попри непогані доходи та півмільйона гривень на рахунках у банках, Фролова повідомила, що брала та погашала кредит — трохи менше дев’яти тисяч гривень.

Loading...