Закордонний паспорт коштує 170 гривень. Інші проплати — незаконні

Закордонний паспорт коштує 170 гривень. Інші проплати — незаконні

Згідно з постановою Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду визначено, що для отримання закордонного паспорта громадянам України необхідно сплатити тільки державне мито в розмірі 170 гривень.

Джерело: Відомості

Згідно з постановою Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду визначено, що для отримання закордонного паспорта громадянам України необхідно сплатити тільки державне мито в розмірі 170 гривень. «Для інформування громадян України щодо вартості виготовлення закордонних паспортів надаю постанови Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду від 5 лютого та 19 лютого 2013 року, в яких чітко зазначено, що для отримання закордонного паспорта громадянам України необхідно сплатити тільки держмито в розмірі 170 гривень (у разі термінового оформлення вартість становить 340 гривень). Усі інші квитанції, які вимагають підрозділи Державної міграційної служби, є незаконними та не підлягають оплаті», — зазначено на сторінці народного депутата Геннадія Москаля у Facebook.

Москаль додав, що вказані постанови набули чинності і, згідно з Конституцією, судові рішення є обов’язковими для виконання на всій території України. Нардеп рекомендує громадянам, ідучи в Державну міграційну службу для оформлення закордонного паспорта, брати з собою зазначені судові постанови.

Loading...