«Коляда з Тетяною Ціхоцькою» зібрала ювілейний аншлаг

«Коляда з Тетяною Ціхоцькою» зібрала ювілейний аншлаг

Повний зал, відсутність у касі квитків уже за кілька днів до концерту — таке рідко трапляється як із заїжджими, так і з місцевими виконавцями.

Джерело: Відомості

Повний зал, відсутність у касі квитків уже за кілька днів до концерту — таке рідко трапляється як із заїжджими, так і з місцевими виконавцями. Популярність авторського різдвяного шоу волинської співачки Тетяни Ціхоцької підтверджена його стійким десятилітнім існуванням і «народним рейтингом»: глядач, як кажуть, голосує гривнею.

Сама авторка, солістка, натхненниця та художній керівник Тетяна Ціхоцька згадує, що коли у 2003-му після запису диска колядок і щедрівок вона в ефірі Волинського телебачення говорила про своє бажання зробити різдвяне шоу на великій театральній сцені, то це звучало як далека мрія. Однак прем’єра «Коляди з Тетяною Ціхоцькою» на сцені облмуздрамтеатру відбулась уже наступного сезону. Концерт у 2004 році тривав усього годину та п’ятнадцять хвилин і йшов без антракту. Тепер програма складається з двох повноцінних відділень, загальна тривалість концерту — повних дві години. «Коляда з Тетяною Ціхоцькою» — цілісне музичне дійство, швидше це музична вистава, ніж просто концерт. Кожен номер програми нерозривно пов’язаний із попереднім і наступним.

— Колись перед прем’єрою для художнього оформлення концерту на моє прохання в запаснику театру знайшли списану декорацію — задник зі стилістичним зображенням засніженого села, створений для спектаклю «Вечори на хуторі поблизу Диканьки», — розповідає Тетяна Ціхоцька. — Спектакль уже не йшов, старий задник був у дірках, підшитий і скріплений у кількох місцях клейкою стрічкою. Проте майстри зі світла з Тернополя, з якими у нас багаторічна творча співпраця, робили дива, і вже кілька останніх років цей задник незмінно «працює» протягом усіх новорічно-різдвяних заходів. Із ним роблять різдвяні концерти і Волинський народний хор, і театр. Але вже кілька років іде робота зі створення нового «одягу» сцени для моєї «Коляди», ескіз задника розроблений у виробничій майстерні Львівської опери, лишається його виготовити. Сподіваюся, що наступного Різдва будемо з новими декораціями. Хоча це досить витратна затія, без пошуку спонсорів тут не обійтись.

Особливо приємно, що до нинішнього концерту долучився волинський меценат, бізнесмен Євген Дудка («Волиньзернопродукт»). Ми спільно провели потужну рекламну кампанію, оновили костюми, приготували гарну фотовиставку про історію «Коляди».

— Під час концерту я в основному за кулісами, — каже концертний директор Дмитро Ураєв. — Із залу встигаю подивитися приблизно половину концерту, сидячи поруч зі звукорежисером. Відчувати позитивну реакцію публіки дуже зворушливо, і неймовірно приємно усвідомлювати, що до глядача вдається донести результати всієї підготовчої роботи, репетицій. Колись, у грудні 2003-го, ми знімали в Карпатах музичне відео на декілька пісень альбому «Коляда», ночами монтували, щоб уже за кілька тижнів показати його на екрані під час концерту. Найпопулярнішим фрагментом став «Щедрик» — і ось тепер лише за кілька різдвяних тижнів цього року відео Тетяни Ціхоцької на пісню «Щедрик» отримало більше 6000 переглядів.

На сцені приємно бачити професійно підготовлених музикантів, солістів, танцюристів. Наші маленькі учасники — Настя Павлось, Ілонка Кузьмич — кілька місяців проводять у студії, танцзалі, працюють із викладачами вокалу. Результат — овації глядачів. А чого варта неймовірно талановита декламаторка віршів Даринка Деменік — її артистизму можуть позаздрити і дорослі актори! Багато відгуків отримав виступ «автентичного музиканта» — справжнього лірника Андрія Ляшука, разом із ним солістки виконали маловідому старовинну колядку. За всі роки концертів нинішній склад «колядників» — найпотужніший. У повному складі квартет «Акорд» і красуні-солістки Юлія Шевчик, Тетяна Сорока та Оксана Штембурська.

У найближчих планах Тетяни Ціхоцької — розвиток власної фольклорної студії. Уроки вокалу, вивчення традицій, індивідуальна підготовка музичних номерів, можливість виступити на професійній сцені у професійному шоу — така перспектива чекає талановитих діток. Найближча ж творча зустріч із Тетяною Ціхоцькою та її колективом — у концертному шоу «Волинський Великдень». Як кажуть, стежте за рекламою…

Loading...