Волинські фотографи влаштували шабаш у Тараканівському форту

Волинські фотографи влаштували шабаш у Тараканівському форту

Творчі люди мають гарну традицію – збиратись разом на природі та поєднувати роботу і відпочинок.

Автор: Ольга УРИНА / Джерело: Відомості

Творчі люди мають гарну традицію – збиратись разом на природі та поєднувати роботу  і відпочинок. У художників та фотографів такі зустрічі називаються пленерами. От і фотографи з Волині вирішили зібратись та шукати натхнення в Тараканівському форту. Все відбувалось в передвечір’я Хеловіна.  Отож, за усіма правилами шабашу, закинутий форт заповнили відьми та привиди, в закопченому казані кипіло чарівне зілля, розвалинами блукав дух мертвої нареченої, а більше 20 шанувальників фотографії намагались закарбувати ці таємничі моменти.

Не зовсім українське свято  Хеловін, як би там не було, набирає обертів і в нас. Його вирішили відзначити люди закохані в фотографію, влаштувавши справжній фотошабаш під назвою  «Стильний хеловін». Ідея згуртувати колег належить луцькому фотографу Юрію Косюку. За останній місяць - це уже другий пленер, влаштований ним, звісно не обійшлось без друзів, котрі допомогли розділити тягар організаційних питань. Так хлопці згуртували чималу кількість фотографів, на допомогу прийшли візажисти, перукарі та учасники театру вогню, аби всім разом створити містичну атмосферу свята.

Фото Юрій Косюк

– Я приємно вражений, що наше дійство зібрало таку велику кількість людей, усіх разом було 41. Ми весело та з користю провели час. Кожен отримав від фотопленеру щось для себе. Фотографи-початківці, студенти нашої фотошколи, мали можливість попрацювати з професійними моделями, перейняти знання у досвідчених колег, візажисти-стилісти втілити свої задуми, показати свою майстерність. Крім того, це була чудова нагода просто поспілкуватися та відпочити, - ділиться Юрій Косюк.

Оскільки для Хеловіну традиційним є переодягання у різні страхітливі костюми, тож і моделі - учасники пленеру - перевтілились у відьом, вампірів, духів принцес. Не обійшлось й без мертвої нареченої, яка сновигала темними коридорами разом з коханим із кулею в чолі. За це велика вдячність візажистам, які довершили образи страшенно красивим мейк-апом, та перукарям, котрі влаштували на головах моделей ще те жахіття.

Місцем зустрічі Тараканів вибрали не даремно, адже, що може бути кращим для свята нечисті, як не напівзруйнований форт.

– Фотошабаш «Стильний Хеллоуїн» – це було щось схоже на шабаш, але при цьому дійство мало певний конкретизований стиль, - ділиться враженнями фотограф Костянтин Баран. – Велика кількість фотографів, моделей, різнопланова фототехніка і різноманітні підходи до процесу зйомки та обробки  –  це все показує багатогранність людської душі. Один і той же сюжет чи одну й ту ж модель, різні фотографи бачили іноді в абсолютно різних ракурсах. У кадрі передавались різні емоції, розставлялись інакші акценти. В результаті ми отримали різноманіття фотографій, підходів до постобробки кадру та передачі атмосфери містичного місця Тараканівського форту. Всі попрацювали і відпочили від душі, розкриваючи свої серця та душі таємничому моменту формування фотографії.

Й справді творчим людям було де розігнатись. Фінальним акордом стало фаєр-шоу в одному із залів форту, де світло факелів додало дійству ще більшої містики.

– Дякую всім, хто приймав участь в організації, а також учасникам, які підтримали наш проект. В першу чергу моделям, які витерпіли це все. Дякую й візажистам Анні Якимчук, Анастасії Демчук та Тетяні Кундик,  а також перукарям Анастасії Корольчук та  Катерині  Доломановій. Маю багато цікавих ідей та надалі планую їх реалізовувати, - каже Юрій Косюк.

Loading...