Підтримаємо на виборах Ігоря Палицю!

Підтримаємо на виборах Ігоря Палицю!
Ігор Коцан та Ігор Палиця з першокурсницями під час урочистостей

Він — політик нового типу, котрий вміє мислити стратегічно, глобально, людина слова і діла, робить багато корисних справ для Луцька

Автор: Ігор КОЦАН, ректор Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки, професор, довірена особа кандидата у народні депутати України Ігоря Палиці / Джерело: Відомості

Він — політик нового типу, котрий вміє мислити стратегічно, глобально, людина слова і діла, робить багато корисних справ для Луцька

Упродовж семи років я очолюю Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки. Це провідний науково-освітній заклад Волині, тому в основу його функціонування прагнемо покласти високий професіоналізм і відповідальність усіх, хто пов’язаний із цим закладом. Усі, від професора до студента, розуміють, що головне — не отримати диплом про вищу освіту, а здобути ґрунтовні знання, які стануть у пригоді в подальшій професійній діяльності. Для цього змінюємо матеріально-технічну базу, створюємо сучасні лабораторії, наповнюємо бібліотеки, облаштовуємо центри дозвілля, спортивні майданчики.

У зв’язку з реформуванням нашого закладу в Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки відкриваються нові перспективи. Студенти матимуть можливість обирати міжфакультетські, міжуніверситетські й міжнародні програми навчання. Особлива увага надаватиметься інтердисциплінарним і новим напрямам, пов’язаним із новітніми технологіями. Починаючи з нинішнього навчального року, відбувається активний розвиток програм післядипломної освіти і курсів підвищення кваліфікації, перекваліфікації для потреб бізнесу, державної адміністрації, самоврядування й інших суб’єктів та інституцій.

В університеті створюється ефективне середовище дистанційної освіти, впроваджено підготовку студентів і слухачів іноземними мовами. Це проводиться у партнерстві з закордонними вищими навчальними закладами. Молоді люди отримають змогу брати участь у додаткових сертифікатних проектах, орієнтованих на динамічні потреби ринку праці, отримувати подвійні дипломи.

Звичайно, для динамічного розвитку університету потрібні серйозні капіталовкладення. У нинішній час, на жаль, державний бюджет не може повноцінно фінансувати наш заклад. Умови, в яких навчається майбутнє нашої країни, перебувають не на найвищому рівні. Тому особливо приємно, що у Наглядовій раді та ректораті Східноєвропейського національного університету я маю однодумців, які роблять усе від них залежне, щоб заклад був не лише конкурентоспроможним серед інших вітчизняних вишів, а й став провідним центром формування та розвитку української еліти.

Я радий, що Наглядову раду очолює народний депутат України Ігор Петрович Палиця — патріот рідного міста, талановитий економіст і великий благодійник. Мені імпонують його ідеї, пов’язані з розвитком Луцька та нашого навчального закладу. Жоден інший політик не зробив упродовж останніх семи років для університету стільки, як Ігор Петрович. Особливо відзначу, що більша частина програм реалізовується за його власні кошти.

Ігор Палиця — це політик нового типу, котрий мислить стратегічно, глобально. Він відстоює доктрину, що розвиток держави базується на економічному зростанні кожного міста і села, кожної місцевої громади. Ігор Петрович уже давно вкладає власні кошти у соціально-культурні проекти в Луцьку, а також у розвиток університету. Масштаби цієї роботи вражають.

Працівники, студенти університету з радістю прийняли ініціативи Ігоря Палиці, спрямовані на поліпшення матеріально-технічної бази установи та підтримку талановитої молоді. На факультетах і в інститутах Ігор Палиця докладає своїх зусиль для відкриття сучасних лабораторій. Перша — лабораторія росту кристалів — уже розпочинає свою діяльність. Загалом буде додатково створено ще 12 науково-дослідних лабораторій для проведення досліджень із перспективних галузей народного господарства, зокрема, харчової промисловості, косметології, технології виробництва нових матеріалів, метрології, біотехнології, мікробіології, ІТ-технології, психології тощо. Результати цих досліджень плануємо залучати до програм соціально-економічного розвитку Волинського регіону та держави загалом.

Ігор Петрович уже профінансував виготовлення проектної документації для спорудження сучасного студентського містечка, де проживатимуть і проводитимуть вільний час юнаки та дівчата, що навчатимуться у вишах міста Луцька. Депутат заявив, що забезпечить його будівництво. За кошти Ігоря Палиці за допомогою сучасної технології бездротового доступу проводиться оснащення безкоштовним Інтернетом усіх навчальних корпусів університету. У студентських гуртожитках проведено ремонт. Уже другий рік поспіль 170 кращих студентів нашого навчального закладу отримують іменні стипендії голови Наглядової ради. Малозабезпечені студенти безкоштовно харчуються у нашій їдальні.

Завдяки тісній співпраці з головою Наглядової ради ми продовжимо впровадження нових технологій у навчально-науковий процес. Упродовж минулого року вже вдалося відкрити низку нових напрямків і спеціальностей. Зокрема, ми запровадили такі потрібні на сучасному ринку праці спеціальності, як журналістика, готельно-ресторанна справа, туризм, лісове та садово-паркове господарство. Активізується наукова робота, в університеті функціонує 26 наукових шкіл. Ігор Палиця підтримує наших працівників і студентів у цих прогресивних справах. Наша спільна діяльність вигідна, стане в пригоді не лише місту, а й державі.

Благодійні справи Ігоря Палиці вже добре відомі жителям міста. Важко перерахувати людей і сім’ї, які отримали дієву та вкрай потрібну допомогу від мецената. Переконаний, що саме такого депутата повинен мати Луцьк. Оскільки Ігор Петрович балотується по мажоритарному округу від свого міста, то ліпшої кандидатури нині немає. Жоден із конкурентів, які балотуються до Верховної Ради від нашого обласного центру, не зробив і сотої чи тисячної частини користі, яку приніс Ігор Палиця. Ми маємо тверезо оцінити теперішній економічно-соціальний, культурний стан Луцька, щоб усвідомити, що Ігор Петрович — це єдиний народний кандидат, котрий має можливості та бажання розвивати свою малу батьківщину — рідне місто.

Збирався сказати виборцям кілька добрих слів про Ігоря Палицю і на тому закінчити. Проте, будучи довіреною особою Ігоря Петровича, не можу не відзначити, що нинішні передвиборчі перегони видалися мені вкрай брудними. Дехто з конкурентів Ігоря Палиці намагався очорнити його, вплутати в якісь інтриги, втягнути в суперечки. Відразу скажу: їм це зробити не вдалося. Ігор Петрович не має чого приховувати перед своїми виборцями. Його діяльність відкрита, на відміну від конкурентів по виборчих перегонах, вчинки прозорі, він із радістю ішов на зустрічі з лучанами, відповідав на всі запитання, вислуховував пропозиції і побажання. Він завжди щирий і добродушний у спілкуванні з людьми.

Але, хоч як дивно, особливо заповзятливою в обливанні інших брудом стала кандидатка в депутати Олена Голєва. Здавалося б, жінка повинна вести свою кампанію конструктивно, демонструючи толерантність і переваги, пропагуючи свою програму. Натомість вона всю свою передвиборчу кампанію побудувала на необґрунтованій і примітивній критиці Ігоря Палиці, бо про свої справи нічого сказати не могла. Якщо поставити запитання, що зробила Голєва для міста Луцька як депутат міськради, бізнесмен, громадський діяч, то важко знайти хоч щось позитивне. А негативного достатньо. Від внутрішнього невдоволення й озлоблення і йде той бруд на опонентів.

Або кандидат від Об’єднаної опозиції Петро Кравчук. Суцільним обманом і з тими дипломами, і з тими твердженнями, що служив у армії, коли насправді не пробув там і дня, він скомпрометував не тільки себе, а й свою політичну силу і, на жаль, наш університет. 26 вересня 2012 року вчена рада нашого вишу визнала недійсним диплом Волинського національного університету №172149 від 30.06.2009 року про перепідготовку спеціаліста Петра Кравчука, бо при вступі ним було надано «липовий» диплом. Прикро, що такі люди ідуть у владу.

Соромно мені й за випускника нашого університету Юрія Недужка. Він будує передвиборчу роботу на обливанні брудом Ігоря Петровича. Себе видає за професора, хоч професорського посвідчення в нього немає. Виборцям поясню: він лише тимчасовий виконувач обов’язків професора Інституту післядипломної освіти. Впевнений, що люди вже втомилися від диваків, які рвуться до влади, не маючи ні відповідних знань, ні життєвого досвіду, лише нездорові амбіції.

Ми проводили соціологічне дослідження, вивчали думки людей. Більшість лучан упевнені, що справді гідного конкурента в Ігоря Палиці на виборах у Луцьку немає. Це засвідчують і рейтинги інших соціологічних опитувань, думки відомих політологів, публікації в обласній і всеукраїнській пресі, а також зустрічі Ігоря Петровича з виборцями, яких він провів більше сотні.

Я з радістю погодився стати довіреною особою Ігоря Палиці під час виборів до Верховної Ради України. Це почесна справа. І хочу звернутися до лучан із закликом підтримати Ігоря Петровича 28 жовтня на виборчих дільницях і проголосувати за нього. За цією людиною — багато реальних справ. І ці справи примножуватимуться, бо його плани далекоглядні та масштабні. А слово у Ігоря Палиці з ділом не розходиться.

Loading...