Волиняни вже отримують квадратні метри за новою іпотекою

На сьогодні 11 волинян придбали житло за програмою здешевлення іпотечних кредитів, ініційованою Президентом України Віктором Януковичем.

Автор: Світлана ЗАДОРОЖНА / Джерело: Відомості

На сьогодні 11 волинян придбали житло за програмою здешевлення іпотечних кредитів, ініційованою Президентом України Віктором Януковичем. Голова Волинської обласної організації Партії регіонів, перший заступник голови Волинської ОДА Олександр Башкаленко, каже, що питання вирішення житлової проблеми громадян завжди було одним із перших завдань до виконання для Партії регіонів і, прийшовши до влади, команда В. Ф. Януковича почала успішно втілювати у життя заплановане.

«Я впевнений, що це стане поштовхом до збільшення українських сімей, стимулом до народження дітей. Вигоду від цієї програми, яку всі ми так давно чекали, отримають усі: і охочі отримати житло, і будівельники. Будуть створені нові робочі місця, і ситуація у будівельній сфері зрушить із місця. Повірте, таких умов кредитування немає навіть в європейських країнах. Це надзвичайно корисна та потрібна ініціатива, яка запустить багато соціальних механізмів».

«Урядом вже прийнято відповідні постанови, в першому читанні прийнято закон про іпотечне кредитування, де компенсації вносяться в програму державного бюджету як захищена стаття. Тому це не передвиборчі обіцянки, як намагаються представити наші опоненти, а конкретні гарантії на майбутнє. Адже, згідно з законом, наступні уряди будуть змушені постійно закладати в державному бюджеті суму на погашення цих кредитів», — підсумував Олександр Башкаленко.

Кредитування за умовами постанови КМУ на території Волинської області здійснюють «Ощадбанк», «Укргазбанк», «Укрсоцбанк», «Укрексімбанк». Міжвідомчою комісією Мінрегіону визначено шість забудовників нашої області, які запропонували десять житлових об’єктів, що представлені у програмі відповідними квартирами. На сьогодні в області визначено 4 забудовники: «Луцьксантехмонтаж №536», «Луцький домобудівельний комбінат», СП ТзОВ «Луцьктехнобуд» і «Волиньавтомотосервіс».

Як повідомив директор Волинського регіонального управління державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному будівництву» Олександр Максимчук, краяни активніше почали цікавитися іпотекою. На сьогодні проконсультувалося понад 350 волинян. До того ж він нагадав, що нині в області активно працюють чотири іпотечні програми. Це «Доступне житло», «Власний дім», програма «70/30» та державне молодіжне кредитування.

Loading...