Ігор Палиця: Благодійність — це не слова, це конкретні справи

Ігор Палиця: Благодійність — це не слова, це конкретні справи

Добро творити може кожен, але щоб повірити в силу Добра, треба розпочати його творити самому.

Автор: Ольга ЮЗЕПЧУК / Джерело: Відомості

Добро творити може кожен, але щоб повірити в силу Добра, треба розпочати його творити самому. Засновник благодійного фонду «Новий Луцьк» Ігор Палиця провів зустріч із пресою, на якій розповів, що спонукало його зайнятися доброчинністю, а також про найближчі завдання фонду.

— Коли людина досягає певних можливостей, вона, крім розвитку бізнесу, починає витрачати гроші на добрі справи. Ще наші предки віддавали десятину від того, що мали, на церкву, на благодійність, — каже Ігор Петрович. — Тому я попросив Ніну Іванівну Тарасенко допомогти мені у створенні та діяльності благодійного фонду «Новий Луцьк». З 1999 року я не проживаю у Луцьку, мешкав у Яремчі, Івано-Франківську, в останні роки — в Києві. Та я люблю своє рідне місто, тут живуть мої батьки, рідні. У родині шанують і розмовляють українською мовою. Я переконаний, що українська мова повинна бути першою і єдиною державною. Чиновники, які отримують гроші за рахунок бюджету, мають складати екзамен із української мови. А кожна людина мусить дотримуватися десяти заповідей Божих у житті.

Народний депутат України зауважив, що отримує велике моральне задоволення від роботи благодійного фонду «Новий Луцьк». «Моральне задоволення не можна порівняти ні з якими фінансами», — наголосив Ігор Палиця.

Одним із перших масштабних проектів фонду «Новий Луцьк» стало встановлення спортивних майданчиків «Здоров’я» у школах міста. Минулого року фонд подарував вуличні тренажери гімназії №18 та школі-інтернату.

— Наша ціль — спортмайданчики «Здоров’я» у кожній школі, — наголосив Ігор Палиця. — Паралельно втілюватимемо проект із реконструкції кімнат гігієни для дівчаток і хлопчиків у школах. Крім того, фонд поставив собі завдання облаштувати ігрові майданчики в усіх дитсадочках. Наступна ініціатива — співпраця з дворами багатоповерхівок. Навесні проведемо конкурс на найгарніший і найбільш доглянутий двір міста. Всі громади, які зареєструються для участі в конкурсі, безкоштовно отримають саджанці. А переможці, що займуть три призові місця, як нагороду одержать гроші. Призова сума буде достатньою, щоб зробити у дворі функціональний спортивний майданчик.

Благодійний фонд цілеспрямовано опікується здоровим способом життя і медициною у Луцьку.

— У суспільстві є тенденція до того, що молоді люди перестають ходити у ресторани, бари. Вони починають займатися спортом, цінувати своє життя, власне здоров’я. У цьому їм треба трошки допомогти: щоб молоді було де займатися спортом, а також щоб вона могла обстежуватися планомірно, як на Заході. Для цього необхідне сучасне обладнання.

Саме тому Ігор Палиця разом із представниками влади побував у Волинській обласній клінічній лікарні, Луцькій міській клінічній лікарні, Луцькій дитячій міській поліклініці та Волинській обласній громадській організації батьків дітей із синдромом Дауна.

Цього року фонд знову долучиться до благоустрою міста. Торік благодійний фонд Ігоря Палиці виступив інвестором встановлення нових ліхтарів на центральній алеї парку й укладання бруківки на Театральному майдані.

— Щодо реконструкції на головній площі, то трохи жалкую, що приділили мало уваги якості виконання робіт, — зізнався Ігор Петрович. — Але на наступних об’єктах ми повністю забезпечимо супровід. Навесні на прохання міського голови Миколи Романюка починаємо будівництво музичного фонтана на Театральному майдані. Зараз ми шукаємо фірми, які зможуть якісно виконати це завдання. Постараємося завершити до кінця року, можливо, навіть раніше — до Дня міста. Ми хочемо, щоб музичний фонтан у Луцьку вирізнявся з-поміж тих, що зараз є в західних областях України, був найкращим.

Loading...