Члени профспілок виступили на Майдані проти бідності

Члени профспілок виступили на Майдані проти бідності

Федерація профспілок України провела під Кабінетом Міністрів акцію, присвячену Всесвітньому дню боротьби з бідністю.

Джерело: Відомості

Федерація профспілок України провела під Кабінетом Міністрів акцію, присвячену Всесвітньому дню боротьби з бідністю. Про це повідомляє Gazeta.ua.

Протестувальники вимагають забезпечити громадянам конституційне право на працю, гідну і своєчасну її оплату, пенсію та заборону втручання органів влади у профспілкову діяльність.

Також мітингувальники вимагають від Президента Віктора Януковича забезпечити виконання Указу Президента щодо подолання бідності та виконати передвиборчі зобов’язання щодо впровадження в Україні європейських стандартів життя.

Вони також вимагають від ВР встановлення мінімальної зарплати та мінімальної пенсії на рівні об’єктивно обрахованого прожиткового мінімуму. Від Кабінету Міністрів учасники мітингу вимагають негайної ліквідації заборгованості із заробітної плати та зі страхових внесків.

На Майдані Незалежності нарахували кілька тисяч людей. Вони тримали плакати: «Збережіть робочі місця!», «Прокуроры! Над вами тоже будет суд!», «Шануємо людину праці», «Забезпечити перше робоче місце молодим!», «Ветеранам — гідну пенсію!», «Бедность — не порок, а свинство олигархов!», «Спасибо за продленную молодость! Бабушки» та «Антикризисные меры — не за счет трудящихся».

Серед мітингувальників багато людей у білих накидках, на яких зображено перекреслений середній палець та напис «Умей защитить свои права». На інших накидках написано: «От СПИДа — презерватив, от работодателя — профсоюз».

Перед мітингувальниками виступив голова ФПУ Василь Хара: «Бідність — це шлях до соціальних вибухів та революцій.

Загальнодержавну програму подолання бідності мали розробити у червні 2010 року, але її так і не представлено в парламенті. Дуже дивно, але ніхто так і не поніс за це покарання. Бездіяльність і байдужість до проблем простих громадян з боку влади змушує ФПУ переходити у жорстку опозицію. Ми змушені захищати свої права в судах та на вулиці. Ми попереджуємо владу, що профспілки готові на крайні заходи — проведення страйків. Якщо позбавити людей можливості жити по-людськи, вони перестають бути людьми. Ми не допустимо такого відношення».

Інші виступаючі вимагали відправити Верховну Раду у відставку.

Мітингувальники вирушили до Кабміну та Адміністрації президента, аби передати їм резолюцію ФПУ із вимогами.

Акцію профспілок також підтримали Автономна спілка трудящих та Незалежна студентська профспілка «Пряма дія». Активісти цих організацій впевнені, що влада не дослухається до цілком законних вимог профспілок, але вважають проведення акції необхідним, оскільки вона покаже суспільству, що тільки об'єднавшись можна захистити свої права.

Loading...