У Луцьку в річки спускають стічні води

Відділ екології Луцької міської ради спільно з екологами, санітарно-епідеміологічною станцією, іншими фахівцями проводить перевірки стану міських водойм.

Джерело: Відомості

Відділ екології Луцької міської ради спільно з екологами, санітарно-епідеміологічною станцією, іншими фахівцями проводить перевірки стану міських водойм. Саме у весняний період це питання потребує більш прискіпливої уваги з боку екологів, адже впродовж зими у руслах та природоохоронних зонах річок накопичується чимало сміття та побутових відходів.

За інформацією відділу екології, цьогоріч під час перевірок виявлено численні стихійні сміттєзвалища, розорювання та самозахоплення земель у водоохоронних зонах, відведення неочищених стічних вод безпосередньо в русла річок, підключення господарсько-побутової каналізації в зливову мережу, влаштування гноєсховищ тощо.

Крім того, під час нересту мешканці міста незаконно встановлюють сіті. Оперативною групою в ході перевірок було вилучено 6 великих та 5 малих сіток.

Довідково.

Через місто протікає судноплавна річка Стир, в яку впадають її притоки: Сапалаївка, Омеляник та Жидувка. Загальна площа водоохоронних зон річок, що протікають територією міста,  становить 450 га. Площа водних об’єктів міста – понад 100 га. Також в Луцьку обліковано близько 100 артезіанських свердловин господарсько-питного водопостачання.

Loading...