Екс-депутати можуть більше не працювати. Держава про них подбала

Екс-депутати можуть більше не працювати. Держава про них подбала

Колишній депутат може до пенсії отримувати матеріальну допомогу в розмірі 50% від зарплати нинішніх нардепів, якщо не влаштується на роботу.

Джерело: Відомості

Колишній депутат може до пенсії отримувати матеріальну допомогу в розмірі 50% від зарплати нинішніх нардепів, якщо не влаштується на роботу. Про це у своєму блозі написав екс-глава Держкомпідприємництва Михайло Бродський.

«Коли у народного депутата закінчується термін його повноважень, він спочатку рік отримує матеріальну допомогу в розмірі зарплати працюючих парламентаріїв, — зазначив він. — А якщо потім не влаштовується на роботу, він теж до пенсії може отримувати матеріальну допомогу в 50% від зарплати нинішніх депутатів. Тобто, якщо у них підвищується зарплата, у екс-депутата матеріальна допомога теж зростає», — заявив Бродський. При цьому екс-чиновник посилався на норми закону «Про статус народного депутата». Крім того, за його словами, «якщо чиновник першої та другої категорії — тобто прем’єр, міністри, заступники, глави обладміністрацій і т. д. — йде у відставку, він до пенсії може отримувати щомісяця 85% свого посадового окладу з урахуванням надбавок за ранг і вислугу років». «Правда, за умови, якщо він ніде не влаштується на інше місце роботи», — додав Бродський.

Loading...