Сирійська «Аль-Каїда» назвала ціни на полонених російських солдатів

Сирійська «Аль-Каїда» назвала ціни на полонених російських солдатів

Бойовики ісламістського угруповання «Фронт аль-Нусра», яке пов’язане з терористичною мережею «Аль-Каїда», оголосили винагороду за полонених солдатів з російського обмеженого контингенту, який нещодавно був введений у Сирію.

Джерело: Відомості

Про це пише видання Newsweek, посилаючись на оголошення бойовиків в соціальній мережі Twitter, повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ.

За одного полоненого російського військовослужбовця бойовики пропонують до мільйона сирійських фунтів (близько $5300).

«Героїчні брати з числа моджахедів! Винагорода за кожного російського солдата — мільйон», — сказано в оголошенні. За версією видання, такі слова вимовив ватажок «Фронту аль-Нусра» Абу Хассан аль-Куваіті.

Джерело наводить думку експерта з Близького Сходу з аналітичної ізраїльської компанії Levantine Group Міхаеля Хоровіца, який вважає, що таким чином бойовики хочуть загітувати на свою сторону новобранців-моджахедів з колишнього СРСР. Той факт, що ісламісти в Сирії знову воюють проти російських солдатів, як це було десятиліття тому в Афганістані, — це потужний збірний образ, який може об'єднати групи джихадистів північної Сирії, заявив аналітик.

«Нусра» намагається використовувати цей образ у вдалий момент для протистояння проти терористів «Ісламської Держави», які залишаються організацією-конкурентом», — говорить Хоровіц.

Інший ісламістський «духовний лідер» радикалів, сирійський Сауд Абдулла аль-Мухайсіні заявив напередодні у відеозверненні до російських військовослужбовців, що Сирія «стане вашою могилою». «Ох, росіяни, хіба ви забули Афганістан? Хочете влізти в нове болото? Люди Леванту виступлять проти вас», — обіцяє бойовик.

Loading...