Українські танки на Луганщині рушили від лінії розмежування

Українські танки на Луганщині рушили від лінії розмежування

У Луганській області розпочалося відведення бронетехніки й озброєння калібром менше 100 мм.

Джерело: Відомості

Українські танки рушили від лінії розмежування в Луганській області. Про це повідомив речник Генерального штабу Збройних сил України Владислав Селезньов, передає УНН.

«Ми отримали сигнал про відведення озброєння. На Луганщині цей процес фізично розпочався. Техніка вже рушила від лінії розмежування. Найближчі дві доби відводяться танки. Наступні дві доби ці танки будуть верифікуватися місією ОБСЄ», — повідомив в Селезньов.

За його словами, після танків розпочнеться відведення мінометів та інших видів озброєння.

Прес-офіцер АТО в цій області Руслан Ткачук додав:

«5 жовтня, вранці, до підрозділів ЗС України сектора «А» надійшов сигнал про відвід бронетехніки й озброєння від лінії розмежування на 15 км», — заявив він.

«На Луганщині о 11.00 почався синхронний відвід з передовою танків Т-64 і Т-72, а також, в окремих місцях, протитанкових гармат Д-48 і Д-44 калібру 85 міліметрів і 82-мм мінометів 2Б-9. Усі дії узгоджені з представниками спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Працюють представники ЗМІ», — додав Ткачук, пише ТСН.

Прес-офіцер Генерального штабу Збройних сил Олексій Мазепа заявив, що відведення почалося о 9 ранку та триває з обох сторін.

«Процес контролюють представники ОБСЄ. У Донецькій області відведення техніки розпочнеться після 18 жовтня», — додав Мазепа.

Loading...