У Москві розповіли, скільки триватиме сирійська операція

У Москві розповіли, скільки триватиме сирійська операція

Російські авіаудари будуть ще більш інтенсивними, заявив Олексій Пушков.

Джерело: Відомості

Росія оцінює тривалість військової кампанії в Сирії в три-чотири місяці, сказав у п'ятницю голова комітету Держдуми РФ з міжнародних справ Олексій Пушков в інтерв'ю французькій радіостанції Europe 1, передає «Кореспондент».

«Завжди є ризик надовго втягнутися [в такі конфлікти], проте в Москві ми говоримо про операцію тривалістю від трьох до чотирьох місяців», — сказав Пушков.

Заява Пушкова з'явилося за декілька годин до зустрічі в Парижі Президента Росії Володимира Путіна з лідерами Франції, Німеччини та України.

За словами Пушкова, основна мета авіаударів російських ВПС — позиції терористичного руху «Ісламська Держава», і «Росія вже завдала ударів по базах І». Хоча опозиціонери, що протистоять режиму Башара Асада, за його словами, «іноді дуже близькі терористам».

Пушков зазначив, що російська військова операція націлена на «збереження Сирії як незалежної держави, інакше вона розпадеться».

Він також заявив, що «американська коаліція протягом року створювала видимість боротьби з ІД». І на сьогоднішній день сирійська урядова армія — єдина військова сила, що протистоїть ІД».

Крім того, Пушков нагадав, що наземну операцію в Сирії в Москві не розглядають. Але російські авіаудари, за його словами, будуть більш інтенсивними.

Нагадаємо, Росія почала авіаудари по Сирії 30 вересня. У США та інших країнах засумнівалися, що РФ бомбить саме позиції бойовиків ІД.

Loading...