СБУ затримала в Харкові диверсантку «ДНР» «Лісу»

СБУ затримала в Харкові диверсантку «ДНР» «Лісу»

Служба безпеки України затримала в Харкові терористку «ДНР» на прізвисько «Ліса», яка координувала діяльність диверсійної групи.

Джерело: Відомості

Про це повідомили в прес-службі СБУ.

Так, влітку цього року «Ліса» була «закинута» на Харківщину для координації діяльності диверсійної групи. Загальне керівництво операцією та її фінансування здійснював з території Росії ватажок терористичної організації «Оплот» Євген Жилін.

До незаконних збройних формувань «Ліса» була завербована в листопаді минулого року під час перебування в Москві. До співпраці її залучив один із керівників терористичного угруповання «МДБ ДНР» на прізвисько «Танк». На початку грудня зловмисниця прибула на тимчасово підконтрольну терористам територію, де була зарахована до розвідвзводу. Вона отримала фейковий військовий квиток та особисту вогнепальну автоматичну зброю.

Терористці оголошено підозру за посягання на територіальну цілісність і недоторканість України та створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їхній діяльності та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Слідство триває.

Loading...