Сім країн просять Росію припинити бомбардувати Сирію

Сім країн-учасниць занепокоєні поведінкою Росії. Коаліція закликала РФ сконцентруватися на ІДІЛ.

Джерело: Відомості

Міністерство закордонних справ Туреччини розповсюдило спільну заяву влади Франції, Німеччини, Катару, Саудівської Аравії, Туреччини, Великобританії та США, в якому вони виступають із закликом до Росії припинити атаки на сирійську опозицію та мирних жителів і сконцентруватися на боротьбі з бойовиками угруповання «Ісламська Держава», передає УНН.

«Висловлюємо глибоку занепокоєність у зв’язку з російською військовою присутністю в Сирії і особливо атаками російських ВПС у районах Хама, Хомса й Ідліб з учорашнього дня, які призвели до жертв серед мирного населення, а не вразили цілі «Ісламської Держави», — наголошується в заяві.

Влади країн-союзників також висловили стурбованість можливою подальшою ескалацією конфлікту.

Москва в свою чергу відкинула звинувачення, заявивши, що авіаудари наносяться не по позиціях бойовиків і що вважає такі відомості частиною інформаційної війни.

Нагадаємо, 30 вересня російські військово-повітряні сили завдали перший удар у Сирії. Удар був здійснений неподалік від сирійського міста Хомс. ЗМІ з посиланням на місцевого жителя повідомляли, що два літаки випустили вісім ракет по житлових кварталах міста. За інформацією медіа, Хомс не контролюється терористами з «Ісламської держави». Тут живуть мирні жителі і FSA (Free Syrian Army, озброєна сирійська опозиція), що воює з урядовими військами. 

Loading...