Терористи використовують перемир’я для проведення ротації

Противник використовує перемир’я для ротації та перегрупування бандформувань, зміцнення інженерних споруд.

Джерело: Відомості

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук.

«На деяких ділянках і напрямах фіксується часткове відведення озброєння і техніки бойовиків (можливо, здійснюваний в рамках ротації або перегрупування, ситуація вимагає подальшого моніторингу)», — повідомив Тимчук.

Зокрема, на північний схід від Майорського помічено переміщення на нові позиції бронегрупи бойовиків із трьох танків і двох БМП-2.

«Також в районі Красного Луча помічено переміщення піхотного підрозділу терористів на БТР-80 і БТР-70, а також армійських вантажівках. Західніше Єнакієвого терористи обладнують відразу два взводних опорних пункти, до яких підвозяться бетонні конструкції. У районі Макіївки триває облаштування району оборони батальйону. На позиції прибула будівельна техніка, чотири легких броньованих багатоцільових тягачі, два танки Т-72 і два КАМАЗи», — розповів Тимчук.

Водночас у смузі від Докучаєвська до Староласпи відзначається присутність підрозділів ЗС РФ, яким бандформування з числа місцевого населення та російських найманців передають позиції.

«Передача відбувається під контролем двох груп «начальства» — кадрових офіцерів ЗС РФ», — повідомив Тимчук.

Він також розповів, що в Новоазовську терористи обладнують склад паливно-мастильних матеріалів північніше від місця розташування аналогічного складу, знищеного артилерією ЗС України навесні цього року.

Loading...