Переселенців із Донбасу в анексованому Криму не приймають на роботу навіть з патентами

Небагатьом вдалося отримати патенти, а ті хто отримав, їздили за ними в Краснодар.

Джерело: Відомості

Про це заявила начальниця керченського штабу з надання допомоги біженцям з південного сходу України Любов Власенко, передає «Остров».

Вона зазначила, що небагатьом вдалося отримати патенти, а ті хто отримав, їздили за ними в Краснодар.

«Їх навіть по патентах не беруть. Просто не хочуть їх брати. Не багатьом вдалося отримати патенти, хоча по Криму давали квоти і дуже хороші. Факт те, що їх не давали. Люди їздять у Краснодар, там оформляють документи і повертаються сюди», — розповіла вона.

Власенко підкреслила, що іспит з російської мови здавали не всі, хто приїхав з Донбасу. «Хто до 1991 року російську мову вивчав, той не здавав. А хто після 1991 року, здавали російську мову. Хоча навіщо нам її здавати? Ми ж люди російськомовні. Ось цього ми, звичайно, не розуміємо», — зазначила вона.

За її словами, з переселенців також ще ніхто не отримав посвідку на проживання. «Вид на проживання ніхто не отримав, навіть діти, що народилися тут, в Керчі. Мені біженці розповідали, що їм говорили, що є наказ нікому по суду не відповідати позитивно. Багато хто з них керчани, які тут народилися, але потім жили в Донецьку чи Луганську, і в них тут є родичі», — додала чиновниця.

Loading...