В Афганістані впав літак США: загинуло 12 осіб

Цивільні підрядники працювали в місії НАТО.

Джерело: Відомості

У результаті аварії американського військово-транспортного літака в Афганістані загинули 12 осіб, у тому числі п'ять військовослужбовців США. Про це повідомляє військовий чиновник, передає ТСН.

Транспортний літак С-130 «Геркулес» розбився при зльоті з аеропорту Джелалабад незабаром після півночі за місцевим часом.

П'ятеро загиблих, члени екіпажу, були військовослужбовцями збройних сил США. Ще п'ять — цивільні підрядники, які перебували на борту в якості пасажирів. Ще двоє — місцеві мирні жителі, афганці, вони знаходилися під час аварії на землі та загинули при падінні літака. Цивільні підрядники працювали в місії НАТО з навчання та консультування афганських сил безпеки.

Причини аварії поки не з'ясовані. За словами чиновника, будь-яких відомостей про активності ворожих сил під час аварії в цьому місці не було.

C-130 «Геркулес» широко застосовується у військових операціях в Іраку й Афганістані. Літак використовують для транспортування персоналу та негабаритних вантажів. Він оснащений чотирма турбогвинтовими двигунами. На борту літака C-130 можна перевозити до 72 екіпірованих солдатів.

Loading...