У ЄС запевнили, що безвізовий режим Україна обов’язково отримає

Європейський дипломат Овідіу-Віорел Нафтанайла, відповідальний за моніторинг виконання Україною Плану дій візової лібералізації (ПДВЛ), стверджує, що принципове рішення про візову лібералізацію для українців вже прийнято.

Джерело: Відомості

«Ми сьогодні не обговорюємо, чи отримає Україна лібералізацію візового режиму. Питання в тому, коли це станеться», — заявив Нафтанайла, передає «Європейська правда».

При цьому, як відзначає видання, лібералізація в контексті ПДВЛ — це скасування короткострокових віз для України в усі країни ЄС, крім Великобританії та Ірландії.

Представник ЄС в Україні також зазначив, що уряд, формуючи свої плани з виконання ПДВЛ, «досить коректно» називає ці завдання.

У свою чергу, в урядовому офісі з питань європейської інтеграції заявили, що в Євросоюзі залишилися задоволені виконанням перших двох блоків реформ з боку України.

«Завершено попередній аналіз з боку ЄС. За двома першими блоками — безпека документів, а також міграція і управління кордонами. Ми вважаємо, що відгуки тут досить позитивні. Це наше відчуття за підсумками спілкування з ними, оскільки офіційний висновок зможемо отримати лише 1 грудня», — зазначила Наталія Гнидюк, представник офісу з питань європейської інтеграції.

При цьому вона визнала, що претензії ЄС залишаються стосовно двох інших блоків, де містяться зобов'язання по роботі правоохоронних органів, боротьбі з корупцією та дотриманню Україною фундаментальних прав громадян.

Loading...