Щоб врятувати лелеку на Майдані, довелося викликати поліцію

Щоб врятувати лелеку на Майдані, довелося викликати поліцію

Лелека став причиною суперечки на столичному Майдані. Мітингувальники не хотіли віддавати рятувальникам птаха, який декілька днів перебував у центрі Києва, через що із ситуацією попросили розібратися поліцію.

Джерело: Відомості

Про це повідомив перший рятувальник «Команди порятунку тварин» Михайло Сторожук, пише УНН.

Вчора, 30 вересня, рятувальників «Команди порятунку тварин» небайдужі громадяни викликали на Майдан Незалежності у Києві, аби ті врятували лелеку.

«Нас викликали та пояснили, що по Майдану ходить ось такий птах і потребує допомоги, бо він, наймовірніше, не полетів на південь. Ми прибули на Майдан о 21-ій годині. Як виявилося, лелека перебував там вже три дні. Він знаходився там, де розташувалися мітингувальники – біля стели «Українка». Вони його намагалися підгодовувати, тому птах постійно перебував у них», — повідомив Сторожук

За словами Сторожука, забрати лелеку перешкоджали мітингувальники. Тому довелося викликати поліцію.

«Мітингувальники агресивно до нас поставилися. Сказали, що ми намагаємося «викрасти символ України» і вони нам завадять це зробити. Ми викликали поліцію. За допомогою поліції їм пояснили, що лелека загине, якщо буде перебувати в такому стані», — розповів він.

Зрештою, рятувальники відвезли лелеку до притулку «Садиба Нюшаніково», де його зараз лікують. Бо лелеку мітингувальники постійно підгодовували сосисками.

«Лелека був важко отруєний сосисками. Він почав блювати, і досі блювання не припинилося. Спеціалісти сподіваються, що зможуть його вилікувати», — сказав Сторожук.

Loading...