На Луганщині замість бойовиків на передові позиції заступають військові підрозділи РФ

За інформацією військового експерта, бойовиків у Луганській області відводять від зони бойового зіткнення, на їхні позиції заходять військові підрозділи Російської Федерації.

Джерело: Відомості

Про таке експерт з військових питань, співголова ГІ «Права справа» Дмитро Снєгирьов сказав в ефірі «5 каналу».

«Зараз у Луганську, за повідомленням з безпосередніх місць подій, іде активізація саме російських військових підрозділів. Тобто місцеве так зване «ополчення», «армія ЛНР», «народна міліція» — їх відводять з передньої лінії, з зони боєзіткнення, на їхнє місце заходять військові підрозділи Російської Федерації», — сказав він.

На думку експерта, з одного боку — це може свідчити про те, що Росія таким чином хоче уникнути несанкціонованих обстрілів української сторони, утім з іншого боку — посилюється загроза для бійців АТО: «Вибачте, українським військовим буде протистояти вишколене російське військо, а не так звана армія «ЛНР».

Нагадаємо, 29 вересня у Мінську підписали угоду про відведення зброї калібром менше 100 мм. Документ завізували представники України, ОБСЄ та РФ. За даними Міністерства закордонних справ Білорусі, представники так званих «ДНР» і «ЛНР» приєдналися до переговорів у межах Тристоронньої контактної групи Україна–Росія–ОБСЄ.

Loading...