У Криму почали будувати першу в світі підводну православну церкву

У Криму почали будувати першу в світі підводну православну церкву

Поблизу Севастополя планують збудувати підводну церкву для дайверів.

Джерело: Відомості

У Севастополі розпочато будівництво першого у світі підводного православного храму. Нирці з місцевого дайв-клубу «Досвідчені бобри» за підтримки байкерів з відомого прокремлівського мотоклубу «Нічні вовки» заклали на морському дні на двадцятиметровій глибині хрест на відстані сто метрів від узбережжя мису Фіолент, повідомила 28 вересня прес-служба кримського відділення Російської православної церкви, інформує телеканал «Дождь».

У повідомленні зазначено, що ідея такого храму виникла сім років тому. Він потрібен для того, «щоб дайвери, які вчиняють занурення в цьому районі, мали б можливість помолитися Господові на глибині».

«Вчора севастопольські дайвери встановили триметровий хрест, який стане основою майбутнього храму святителя Миколая. Хрест стилізований під корабельний якір. Ми сподіваємося, що перший у світі підводний храм стане знаковою пам'яткою севастопольської акваторії та приверне увагу туристів», — розповіли в прес-службі місцевого відділення РПЦ.

У той же час представник РПЦ заявив, що не готовий повідомити про орієнтовну дату закінчення зведення підводного храму, оскільки дата завершення робіт «буде залежати від багатьох факторів».

Loading...