Руслана знову сіла за парту

Руслана знову сіла за парту

Співачка Руслана вирішила повчитися. Вона стала студенткою американської музичної академії в Києві, щоби потім поїхати на навчання у відомий «Berklee College of Music».

Джерело: Відомості

Крім того, артистка хоче піднятися на новий рівень у своїй професії. Для цього Руслана обрала спеціальності «Вокал» та «Продюсування», передає «Таблоїд».

«Методика викладання цієї школи дасть мені можливість комунікувати з музикантами всього світу. Я зможу себе комфортно та повноцінно почувати на міжнародній арені та достойно представляти українську етнічну музику, яку я розвиваю в поп-жанрі», — поділилася Руслана.

Співачка зазначила, що після завершення навчання вона пройде чотири рівні та зможе отримати сертифікат, який дозволить вступити на фінальний 5-й рівень у коледжі Берклі у США.

«Я хочу, як музикант, піднятися на новий рівень. У мене класична академічна освіта. Зараз я мрію отримати сучасну освіту за західною методикою. Вона повністю відрізняється від того, чому мене вчили п’ять років в консерваторії», — пояснила зірка.

«Фактично мені заново треба пройти багато речей і з музичної теорії, і з гармонії, і з композиції. Новими науками для мене стануть сучасний вокал та продюсування — те, чому в Україні мало хто може навчити», — додала Руслана.

Тож співачка щодня ходить на заняття разом з іншими студентами, серед яких переважно молоді музиканти.

«Я вважаю, що в Україні немає професійної бази сучасної школи. Всі ті заклади, які на сьогоднішній день відкриті в нашій державі та заявляють, що готують сучасних музикантів, на жаль, не мають освітніх програм, здатних конкурувати зі світовими школами, через що українські музиканти не можуть отримати повноцінний доступ до всієї бази сучасної музики», — зазначила Руслана.

До слова, чоловік артистки Олександр підтримує її вибір, незважаючи на ще більшу зайнятість дружини.

«Він вважає, що для мене це постійна зміна оточення, нове спілкування та професійні знайомства. Останнім часом ми майже не виходили зі своєї студії. Це, з одного боку, було дуже комфортно для роботи, але з іншого — дуже обмежувало в робочому плані», — зазначила вона.

Loading...