Волинянки мають шанс дожити до 77 років, тоді як чоловіки — лише до 66

Волиняни, народжені в минулому році, житимуть у середньому 71 рік, а це на 2 роки більше, ніж ще п’ять років тому.

Джерело: Відомості

Про це розповіли у головному управлінні статистики у Волинській області.

Причому, якщо жінки мають шанс дожити до 77 років, то чоловіки – лише до 66. Різниця очікуваної тривалості життя в 11 років обумовлена відмінностями у показниках смертності осіб жіночої та чоловічої статі.

Від більшості причин чоловіків помирає більше, ніж жінок, а найвідчутніша ця різниця у вікових групах 20–24 та 35–39 років (в 7 та 5 разів). Серед причин смерті, що носять переважно «чоловічий» характер, зовнішні причини, а також деякі інфекційні та паразитарні хвороби. Так, наприклад, від утоплень, вбивств, туберкульозу і навмисних самоушкоджень чоловіків торік померло у 8,1–5,3 разу більше, ніж жінок.

Чоловіки рідше доживають до глибокої старості, тому рекордсменами з довгожительства найчастіше стають представниці «слабкої» статі. Цікаво знати, що в області на початок року нараховувалось 89 жінок і 24 чоловіки, яким виповнилось 100 та більше років (в Україні, відповідно, 4689 і 1682).

Щодо інших регіонів України, то найбільша очікувана тривалість життя прогнозується жителям столиці, тернопільчанам, львів’янам, чернівчанам та івано-франківцям (74–73 роки).

Loading...