Волинській міліції довелося застосувати зброю, щоб розігнати незаконних бурштинокопачів

Волинській міліції довелося застосувати зброю, щоб розігнати незаконних бурштинокопачів

Правоохоронці стверджують, що стріляли в повітря.

Джерело: Відомості

У лісовому масиві Маневицького району група людей у кількості близько 1000 чоловік вчиняє активні дії щодо незаконного видобутку бурштину-сирцю. Про це повідомили у волинській міліції.

На місце події виїхало керівництво УМВС на чолі із начальником управління Петром Шпигою. Навколо території розставлені блокпости із числа працівників міліції. Тривають заходи, направлені на припинення незаконних дій.

Станом на 23:40 28 вересня до райвідділу міліції доставлено близько сотні бурштинокопачів. Міліція на блокпостах перевіряє автомобілі. На місці знаходиться 400 міліціонерів, 250 співробітників лісової охорони та 200  представників громадських організацій. В ході проведення операції використовувалась зброя, попереджувальні постріли у повітря. Убитих та поранених немає.

Міліція та медики спростовують інформацію про поранених та загиблих на Волині, де до ранку тривали сутички між нелегальними копачами бурштину та силовиками.

За останніми даними, на цю годину затримано півтори сотні копачів, десятеро людей вже відпустили.

Напередодні силовики живим ланцюгом оточили родовище бурштину. Спочатку намагалися  вмовити нелегальних копачів розійтися, згодом застосували зброю, стріляючи в повітря. Нині родовище контролюється силовиками. 

Loading...