«ДНР» має намір легалізуватися в Україні, а «ЛНР» бачить себе в складі Росії

На окупованих територіях по-різному готуються до виборів.

Джерело: Відомості

Керівництво терористичної «ДНР» і його «політичні радники» з РФ розглядають можливість перенесення призначених на 18 жовтня виборів. Про це повідомляє керівник групи військово-політичних досліджень «Інформаційний спротив» і народний депутат Дмитро Тимчук.

Оскільки «мери» окупованих міст вже завчасно призначені, повідомляє Тимчук, вибори в жовтні розглядаються як непотрібні, а явка очікується низька. Водночас їх розглядають як крок до легалізації «ДНР».

«Проведення цих «виборів» розглядається виключно як засіб тиску на Київ з метою виходу на анонсовані представниками «ДНР» вибори 21.02.2016, які вважаються варіантом подальшої легалізації «ДНР». В «уряді ДНР» обговорюється можливість взяття участі 21.02.2016 у виборах «ДНР» політичних партій, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України. Ці партії повинні будуть стати на облік у «ЦВК» і «Мін'юсті» «ДНР». Основною вимогою до цих партій для участі в «виборах» буде визнання «Конституції ДНР», — пише Тимчук.

Також нардеп повідомляє, що для участі в лютневих виборах розглядаються місцеві організації партій «Русский блок», «Російсько-Український союз» та «Слов'янська партія», представники яких знаходяться на тимчасово непідконтрольній Україні території.

Інша ситуація, за інформацією Тимчука, складається в так званій «ЛНР». Там, повідомляє нардеп, напередодні виборів голів міст і районів «ЛНР», які заплановані на 1 листопада, російські «куратори» планують залучити кандидатів від руху «Мир Луганщині» до обговорення теми інтеграції «ЛНР» в РФ і можливості проведення референдуму з цього питання.

«За вказівкою російських «кураторів», лідери «ЛНР» повинні поширювати заяви про надходження «великої кількості звернень» від місцевого населення з питання проведення референдуму про приєднання «ЛНР» до Росії», — заявляє нардеп.   

Loading...